Επεισόδια Ρέντη: Αντιφάσεις του 26χρονου μάνατζερ οδηγούν σε αποκαλύψεις – Τα ίχνη πυρίτιδας θα δείξουν τον ρόλο του

 Επεισόδια Ρέντη: Αντιφάσεις του 26χρονου μάνατζερ οδηγούν σε αποκαλύψεις – Τα ίχνη πυρίτιδας θα δείξουν τον ρόλο του

Η αρχική πληροφορία στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής για τη επίθεση κατά του αστυνιμικού στου Ρέντη αφορούσε τον μάνατζερ του γνωστού τράπερ, ο οποίος εξετάστηκε ως πιθανός οργανωτής ή δράστης που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα. Το άλλοθι που είχε προτάξει σχετικά με τη παρουσία του σε γνωστή αλυσίδα fast food δεν επιβεβαιώθηκε χρονικά από τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνεχίζουν να ερευνούν τον ρόλο του.

Πρόκειται για ισχυρό μέλος συνδέσμου οπαδών των δυτικών προαστίων και «πρόσωπο» που εμφανίζεται σε τουλάχιστον 4 δικογραφίες υποθέσεων αθλητικής βίας. Ανάμεσά τους η επίθεση σε βάρος γυναίκας οπαδού αντίπαλης ομάδας στο Ιλιον το 2019 και η εκτόξευση μολότοφ σε σύνδεσμο οπαδών στο Μαρούσι, δύο χρόνια αργότερα.

  • Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι αντιφατικές καταθέσεις του σεσημασμένου οργανωμένου οπαδού, καθώς και άλλων υπόπτων που εξετάστηκαν μετά τα αιματηρά γεγονότα της προηγούμενης Πέμπτης, ενδέχεται να οδηγήσουν σε αποκαλύψεις.

«Δεν σας το είπα προηγουμένως επειδή φοβήθηκα», ανέφερε στην τρίτη του εξέταση από τις Αρχές ο 26χρονος μάνατζερ του γνωστού τράπερ, αποκαλύπτοντας ότι είχε αποκρύψει το τηλεφώνημα- ομολογία από τον 18χρονο δράστη που τραυμάτισε τον αστυνομικό των ΜΑΤ. Ηταν η πρώτη κλήση του νεαρού οπαδού αμέσως μετά την πράξη του.

Στην πρώτη του κατάθεση, υποστήριζε στους αστυνομικούς: «Δυστυχώς δεν ξέρω ποιος έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα. Επειδή με ρωτάτε, σας λέω ότι κάποια από τα άτομα που ήταν στο γήπεδο και τα έπιασε η Αστυνομία ήταν γνωστοί μου. Μίλησα μαζί τους αλλά δεν μου είπαν ποιος έκανε τη μ…».

«Εγώ ανέλαβα να πάω στο γήπεδο τα πανό που θα έμπαιναν στις εξέδρες. Το απόγευμα πήγα στο Καραϊσκάκη σε μια αποθήκη που έχουμε εκεί και πήρα τα πανό. Μαζί μου ήταν άλλα 10 άτομα. Δεν ήταν όλοι από τον δικό μου σύνδεσμο… Στη συνέχεια εγώ με το μηχανάκι μου και οι υπόλοιποι με τα δικά τους οχήματα πήγαμε τα πανό στο γήπεδο του Ρέντη», ανέφερε στην αρχική του κατάθεση ο 26χρονος οπαδός. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο μάνατζερ να μην πήγε μόνο… πανό στο γήπεδο, αλλά να λειτούργησε ως «αποθηκάριος», «προμηθευτής οπλισμού» και «καθοδηγητής» του τάγματος των χούλιγκαν στη δολοφονική επίθεση. Δεν αποκλείουν μάλιστα να κινήθηκε προς το κλειστό του Ρέντη με Ι.Χ. και όχι με μηχανή.

Σε έρευνες στο σπίτι του, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ρούχα που φορούσε την ημέρα των επεισοδίων, τα οποία θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί εάν έχουν πάνω τους ίχνη πυρίτιδας, που ίσως θα τον συνδέσουν με κάποια από τις ναυτικές φωτοβολίδες που εκτοξεύτηκαν στους άνδρες των ΜΑΤ. «Ακουσα ότι πρόκειται να γίνουν επεισόδια. Δηλαδή ότι κάποια άτομα που θα έρθουν να δουν το παιχνίδι θα την πέσουν στους αστυνομικούς που είναι απέξω. Εγώ τους είπα ότι οι εποχές είναι περίεργες και πως δεν είναι καλό να γίνουν αυτά, και μόλις κατάλαβα ότι το πράγμα δεν γυρνάει έφυγα από το γήπεδο», είπε στους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι την ώρα των επεισοδίων βρισκόταν σε αλυσίδα fast food, κάτι το οποίο όμως δεν επιβεβαιώνεται χρονικά από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Στη δεύτερη κατάθεσή του πάντως, ο 26χρονος, που εργάζεται σε μπουτίκ κοντά στο γήπεδο Καραϊσκάκη, δέχτηκε να δώσει αποτυπώματα και γενετικό υλικό υποστηρίζοντας: «Οπως σας είπα, δεν ήμουν εκεί όταν έγιναν τα επεισόδια, ούτε τα έπιασα (σ.σ.: τα πολεμοφόδια) ποτέ στα χέρια μου».

Την ώρα που ο κλοιός της Αστυνομίας σφίγγει γύρω από συγκεκριμένα πρόσωπα, η οικογένεια του 18χρονου καθ’ ομολογία δράστη υποστηρίζει ότι ο κατηγορούμενος δέχεται απειλές για τη ζωή του, με άγνωστα άτομα να τον προειδοποιούν να μην αποκαλύψει τους οργανωτές της επίθεσης.

Ο 16χρονος αδελφός του που βρισκόταν μαζί του στο γήπεδο, κλήθηκε εκ νέου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

«Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Οτι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα, όμως, αντί να τη ρίξει στον αέρα, την έριξε στο πόδι του αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πώς θα τραβήξει το σχοινί», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, που επιχειρούν να αναδείξουν αντιφάσεις οι οποίες ενδεχομένως να αποκαλύψουν κρίσιμα στοιχεία για την έρευνα.

Σχετικά Άρθρα