Αυξήσεις μισθών (έως και 861 ευρώ) στους Δ/τες νοσοκομείων και ΥΠΕ: Τι προβλέπει η ΚΥΑ

 Αυξήσεις μισθών (έως και 861 ευρώ) στους Δ/τες νοσοκομείων και ΥΠΕ: Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Αύξηση του μισθού των νέων διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία και στις ΥΠΕ ενώ προβλέπεται και μπόνους παραγωγικότητας έως 20% του ετήσιου βασικού μισθού. Η αύξηση του μισθού των νέων διοικητών φτάνει έως και το 45% στις μεικτές αποδοχές, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς και Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι μηνιαίες αποδοχές για τους νέους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων θα κυμαίνονται από 3.548,7 έως 5.121 ευρώ, ανάλογα με τη θέση και τον αριθμό των κλινών του νοσοκομείου, έναντι 2.647,8 έως 3.524,7 που είναι σήμερα.

Συγκεκριμένα, οι διοικητές νοσοκομείων με περισσότερες από 400 κλίνες θα λαμβάνουν 5.121 ευρώ μεικτά τον μήνα, οι διοικητές νοσοκομείων με 400 ή και λιγότερες κλίνες 4.608,9 ευρώ, οι αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων με περισσότερες από 400 κλίνες 4.096,8 ευρώ και οι αναπληρωτές διοικητές μικρότερων νοσοκομείων 3.584,7 ευρώ μεικτές μηνιαίες αποδοχές.

Αυξήσεις προβλέπονται και στους διοικητές των ΥΠΕ. Συγκεκριμένα θα αμείβονται με 5.121 ευρώ μεικτά, έναντι 4.254,5 ευρώ που λαμβάνουν σήμερα, και οι αναπληρωτές διοικητές ΥΠΕ 4.608,9 ευρώ μεικτά από 3.524,7.

Για τους αναπληρωτές διοικητές, σε νοσοκομεία με δυναμική μεγαλύτερη των 400 οργανικών κλινών η αμοιβή ορίζεται σε 4.096,8 ευρώ μεικτά, ενώ σε νοσοκομεία με δυναμική μικρότερη 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών διαμορφώνεται σε 3.584,7 ευρώ μεικτά.

Σημειώνεται ότι ο νέος νόμος προβλέπει και τη θέσπιση κινήτρων, υπό τη μορφή οικονομικής ανταμοιβής, για την επίτευξη στόχων, το λεγόμενο «μπόνους παραγωγικότητας», δίνοντας τη δυνατότητα στα στελέχη των διοικήσεων να διεκδικήσουν μεγαλύτερες αποδοχές πέραν των οριζόντιων αυξήσεων. Το μπόνους παραγωγικότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει ετησίως το 20% του ετήσιου βασικού μισθού.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να εκδοθούν δύο ενιαίες προκηρύξεις που θα αφορούν στην κάλυψη θέσεων διοίκησης των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Με αφορμή την υπογραφή της ΚΥΑ, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως «σήμερα υλοποιούμε την εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για υψηλότερες απολαβές σε καίριες θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο, με τα νοσοκομεία και τις Υγειονομικές μας Περιφέρειες στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Για ένα Δημόσιο πιο αξιοκρατικό, πιο παραγωγικό, ένα Δημόσιο στην υπηρεσία του πολίτη».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως «οι νέες διοικήσεις τόσο των ΥΠΕ όσο και των νοσοκομείων θα χαρακτηρίζονται από υψηλά επαγγελματικά προσόντα (επιστημονική συγκρότηση, διοικητική εμπειρία) ώστε να επιτελέσουν με επιτυχία το έργο τους. Από την πλευρά μας, ως υπουργείο Υγείας, οφείλουμε να προσφέρουμε και τα απαραίτητα εκείνα οικονομικά κίνητρα που θα κάνουν ανταγωνιστικές τις συγκεκριμένες θέσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα