Αράχωβα/Ανάσογλου: Φωτογραφίες δείχνουν τον Όλιβερ με κάποιον δίπλα του

 Αράχωβα/Ανάσογλου: Φωτογραφίες δείχνουν τον Όλιβερ με κάποιον δίπλα του

Η ποινικολόγος, Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος του κηδεμόνα του Όλιβερ υποστήριξε ότι έχει στην κατοχή της φωτογραφικό υλικό που δείχνει άνθρωπο δίπλα δίπλα στο Χάσκι να το κοιτάει περίεργα.

«Δεν υπάρχει ζήτημα ευθύνης του ιδιοκτήτη. Χτες μετέβηκα στο Α.Τ Διστόμου και έθεσα ερωτήματα στον κ. εισαγγελέα, διότι πληροφορήθηκα πως η πραγματογνωμοσύνη δεν θα γίνει με το υλικό που υπάρχει αλλά από φωτογραφίες. Παραγγέλθηκε η εκταφή του ζώου και απεφάνθη πως η πραγματογνωμοσύνη θα γίνει με φωτογραφίες και βάσει όλων των εργαστηριακών ελέγχων που έχουν γίνει. Μπορεί να ζητήσω και εξαίρεση του συγκεκριμένου πραγματογνώμονα. Θα θέσουμε τεχνική σύμβουλο και σήμερα θα καταθέσω όνομα καθηγήτριας του ΑΠΘ που θα συνδράμει», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, η κ. Ανάσογλου προχώρησε σε μία ακόμα αποκάλυψη.

«Εγώ σήμερα θα καταθέσω φωτογραφίες, οι οποίες είναι στο χρονικό διάστημα που φοβόμαστε, και δείχνουν τον σκύλο με συγκεκριμένο άτομο. Από την όλη κίνηση που υπάρχει φαίνεται το άτομο να κοιτάει περίεργα τον σκύλο. Μετά από τόσο καιρό οι άνθρωποι της Αράχωβας άρχισαν να μιλάνε. Όλοι για τον Μιχάλη και το ζώο μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Υπήρχε αρνητική στάση αρχικά από τους κατοίκους. Δεν σημαίνει πως ήταν κάτοικος Αράχωβας, μπορεί να είναι περαστικός (σ.σ ο δράστης). Ο εντολέας μου είναι σοκαρισμένος».

Η κ. Κωνσταντία Δημογλίδου είπε πως οι εισαγγελικές αρχές θα αποφασίσουν εάν θα έχει κάποιο ποινή και ο ιδιοκτήτης.

«Σε αυτήν την υπόθεση είμαστε όλοι μαζί. Η αστυνομία δεν είναι εναντίον ούτε του ιδιοκτήτη ούτε των κατοίκων».

Εν τω μεταξύ εν αναμονή του πορίσματος από ειδικό πραγματογνώμονα, βάσει και του οποίου θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για τον βασανιστικό θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα, η αντιδικία μεταξύ των Αρχών και της κτηνιάτρου που πρώτη εξέτασε τον σκύλο, συνεχίζεται.

Ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί δικαστικά, προκειμένου να μάθει όλη την αλήθεια.

Η εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ απάντησε στις καταγγελίες περί συγκάλυψης της υπόθεσης:

  • «Η Ελληνική Αστυνομία δεν διαθέτει κτηνιάτρους, επιστήμονες, διαθέτει έμπειρους αστυνομικούς αξιωματικούς, οι οποίοι μάλιστα έφυγαν από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και πήγαν στην Αράχωβα. Γι’ αυτό ακριβώς γιατί θέλαμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να κυκλοφορεί κάποιος εν δυνάμει εγκληματίας ανάμεσά μας» επισήμανε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να δώσει απάντηση για την αιτία θανάτου, όπως και το ποιος κακοποίησε το ζώο και πρόσθεσε πως τα στοιχεία που έχουν από το υλικό που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ είναι πως «δεν φαίνεται κάπου κάποιος δράστης να κακοποιεί το ζώο».

Υπογραμμίζεται πως αυτό αποδεικνύεται μόνο από τις καταθέσεις μαρτύρων και τα βίντεο προσθέτοντας πως «αυτό δεν σημαίνει ότι το ζώο δεν μπορεί να έχει κακοποιηθεί από κάποιον άνθρωπο. Αυτό πρέπει να μας το πουν όμως οι επιστήμονες. Έχει εξεταστεί όντως το ζώο από μία κτηνίατρο πριν το θάνατό του από αρμόδιους κτηνιάτρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μετά το θάνατο και αναμένουμε και πραγματογνωμοσύνη η οποία έχει παραγγελθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Διαμαρτυρία με σκοπό να βρεθεί ο ένοχος του βασανισμού του χάσκι διοργανώνουν φιλοζωικές οργανώσεις την Κυριακή (17/12) στην πόλη της Αράχωβας.

Σχετικά Άρθρα