Φιντάν: Οι ΗΠΑ το μόνο εμπόδιο ανάμεσα στη σφαγή και την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

 Φιντάν: Οι ΗΠΑ το μόνο εμπόδιο ανάμεσα στη σφαγή και την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μόνο οι ΗΠΑ στέκονται ανάμεσα στη σφαγή και την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν αναφερόμενος στην ψηφοφορία, την Τρίτη, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζοντας ότι 153 χώρες ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος που απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ο Χακάν Φιντάν είπε ότι ένα παρόμοιο ψήφισμα είχε εγκριθεί με μόλις 121 ψήφους πριν και ότι υπήρξε σημαντική αύξηση των θετικών ψήφων στο διάστημα που μεσολάβησε.

«Είδαμε ότι πολλές χώρες που προηγουμένως απείχαν ή ψήφισαν κατά αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό της Παλαιστίνης. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα τη βούληση της διεθνούς κοινότητας να τερματίσει την καταπίεση», επισήμανε σε δηλώσεις του από την πρωτεύουσα Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, που επισκέπτεται σήμερα.

«Περιμένουμε από τις ΗΠΑ να μην εμποδίσουν περαιτέρω τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (σ.σ. για την Παλαιστίνη). Αυτή τη στιγμή, μόνο οι ΗΠΑ από μόνες τους στέκονται εμπόδιο ανάμεσα στην κατάπαυση του πυρός και τη σφαγή στη Γάζα», προσέθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, δήλωσε ότι η ‘Αγκυρα υποστηρίζει τις «ειρηνευτικές συνομιλίες». Πρόσθεσε πως δεν βλέπει κανένα εμπόδιο όσον αφορά την εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με την Αρμενία. «Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ειρηνευτική συμφωνία (σ.σ. της Αρμενίας) με το Αζερμπαϊτζάν» σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα