50χρονη: Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 37χρονος που προφυλακίστηκε για τους σκύλους που κατασπάραξαν τη γυναίκα

 50χρονη: Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 37χρονος που προφυλακίστηκε για τους σκύλους που κατασπάραξαν τη γυναίκα

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 37χρονος οι σκύλοι του οποίου κατασπάραξαν την 50χρονη μέσα στην αυλή της. Εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα έκριναν ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο 37χρονος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ουδέποτε προέβλεψε ότι τα σκυλιά μπορούν να φύγουν από την περίφραξη, ότι ουδέποτε προέβλεψε ότι μπορούν να επιτεθούν σε άνθρωπο και ούτε μπορούσε να προβλέψει και να αποδεχθεί τον τραυματισμό ή τον θάνατο κάποιου ανθρώπου από τα σκυλιά.

«Τα σκυλιά τα είχα φροντισμένα, ήταν επιβλεπόμενα και ασφαλισμένα στην αυλή της μονοκατοικίας μου και δεν κυκλοφορούσαν ελεύθερα. Δεν υπήρχε καμία τρύπα στο πλέγμα της περίφραξης» τονίζει και εξηγεί ότι τα είχε υιοθετήσει προ διετίας γιατί ήταν εγκαταλελειμμένα και σε κακή κατάσταση, όμως τα φρόντισε και ήταν σε καλή κατάσταση. «Από την περιποίηση έλαμπε το πλούσιο τρίχωμά τους. Τα σκυλιά είχαν δικό τους σποτάκι και κυκλοφορούσαν μόνο στην αυλή της μονοκατοικίας» αναφέρει.

«Η περίφραξη μέχρι μια πριν λίγο από το ατύχημα δεν είχε καμία τρύπα. Ποτέ δεν άφησα να βγουν τα σκυλιά έξω και να κυκλοφορήσουν ασυνόδευτα» λέει και προσθέτει ότι στα δύο χρόνια που είναι στην κατοχή του έβγαιναν έξω κάποιες φορές όταν έβλεπαν το αυτοκίνητό του όμως «τα περιμάζευα και τα ασφάλιζα στην αυλή».

Ο 37χρονος υποστηρίζει ότι πριν από το συμβάν δεν υπήρχε καμία καταγγελία ότι τα σκυλιά κυκλοφόρησαν στο παρελθόν ελεύθερα, ότι παρενόχλησαν ή επιτέθηκαν σε κάποιον, ούτε ότι δάγκωσαν κάποιον. «Αν τα σκυλιά ήταν άγρια και επιθετικά που δεν ήταν οι γείτονες θα είχαν παραπονεθεί σε εμένα, πράγμα που δεν έγινε ποτέ, γιατί τα σκυλιά ήταν ασφαλισμένα στην αυλή» ισχυρίζεται.

  • Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια υποστηρίζει ότι τα σκυλιά αντέδρασαν το μεσημέρι της Κυριακής στον έντονο θόρυβο που έκανε το αλυσοπρίονο που χρησιμοποιούσε η 50χρονη που πραγματοποιούσε εργασίες στην αυλή του σπιτιού της.

«Τα σκυλιά έχουν οξύτατη και ευαίσθητη ακοή και εκ του λόγου τούτου υποφέρουν από κροτοφοβια και σύμφωνα με το κέντρο εκπαίδευσης σκύλων και τα διδάγματα της κοινής πείρας, αντιδρούν στους διαπεραστικούς και εκκωφαντικούς θορύβους με εκδήλωση πανικού, φόβου, διαισθάνονται μεγάλο κίνδυνο και σπεύδουν να τον αντιμετωπίσουν» αναφέρει.

Στη συνέχεια εξηγεί ότι το μεσημέρι της Κυριακής η 50χρονη πραγματοποιούσε κοπτικές εργασίες δέντρων με αλυσοπρίονο στην αυλή του σπιτιού της που βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων. Τα σκυλιά ήταν ασφαλισμένα στην αυλή, όπως υποστηρίζει και επειδή αισθάνθηκαν μεγάλο κίνδυνο διέρρηξαν το πλέγμα της περίφραξης, βγήκαν και κατευθύνθηκαν με επιθετικές διαθέσεις στην αυλή της Ελισάβετ Κουζιώρτη από όπου προερχόταν ο θόρυβος.

«Πράγματι τα σκυλιά, όταν άκουσαν τους οξείς, διαπεραστικούς και εκκωφαντικούς θορύβους του αλυσοπρίονου, οι οποίοι κρατούσαν ώρες, ένιωσαν μεγάλο κίνδυνο και προσπάθησαν να διαφύγουν από την περίφραξη για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο, βασανίσθηκαν από τον θόρυβο, από φιλικά έγιναν επιθετικά, έσπασαν το πλέγμα της βάσης της περίφραξης από την πλαϊνή πλευρά του οικοπέδου και βγήκαν έξω και κατευθύνθηκαν προς την αυλή της Ελισάβετ που ήταν σε απόσταση 100 μέτρων και σύμφωνα με την αστυνομία εξαγριωμένα επιτέθηκαν στην Ελισάβετ ενώ ο κηπουρός βρισκόταν στο βάθος του κήπου. Δε φταίει η άτυχη Ελισάβετ, ούτε ο κηπουρός, ούτε κάποιος άλλος. Τα σκυλιά δεν είναι επιθετικά, ούτε κυκλοφορούσαν ελεύθερα. Αυτή είναι η εξήγηση του δυστυχήματος, για το οποίο εγώ δε φέρω ευθύνη γιατί τα σκυλιά διέρρηξαν εκείνη τη στιγμή το πλέγμα και βγήκαν» υποστηρίζει.

Το απολογητικό υπόμνημα

1dikografia
2dikografia
3dikografia
4dikografia
5dikografia
6dikografia
7dikografia
8dikografia
9dikografia
10dikografia
11dikografia
12dikografia
13dikografia

Σχετικά Άρθρα