Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας: Κατά των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων σε δήμους της Θεσσαλονίκης

 Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας: Κατά των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων σε δήμους της Θεσσαλονίκης

Τις αντιδράσεις τους σε προωθούμενες συγχωνεύσεις σχολείων, σε περιοχές των δήμων Θεσσαλονίκης εξέφρασαν, σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων θα προκαλέσουν την ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού των γονιών, αλλά και την αλλαγή των όρων συμμετοχής των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία καθώς θα δημιουργηθούν μεγαλύτερα τμήματα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς. «Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτές τις αποφάσεις, όπως καλούμε και τη διοίκηση του Δήμου να μην υλοποιήσει αυτές τις αποφάσεις, να σταθεί εμπόδιο σε αυτές και στο πλάι των μαθητών και των γονιών» πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Λυκείου Θεσσαλονίκης Αλεξάνδρας Πουλιωπούλου, της προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης Μαρίας Τιμίνη και του γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων του 5ου Λυκείου Νίκου Χριστάνη. Όπως εξάλλου ανακοίνωσε η κ. Τιμίνη την ερχόμενη εβδομάδα γονείς και μαθητές σχεδιάζουν να υλοποιήσουν ακόμη μία παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ, ενώ όπως ανέφερε αναμένεται να πραγματοποιηθούν κι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μεγαλύτερης εμβέλειας.

ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα