Κοντονής: Να συνεργαστεί ο 18χρονος με τη Δικαιοσύνη – Να αποκαλύψει ποιοι είναι πίσω από όλη αυτή την σκοτεινή υπόθεση

 Κοντονής: Να συνεργαστεί ο 18χρονος με τη Δικαιοσύνη –  Να αποκαλύψει ποιοι είναι πίσω από όλη αυτή την σκοτεινή υπόθεση

Ο Σταύρος Κοντονής απηύθυνε έκκληση στον Realfm 97,8 στην οικογένεια του καθ’ ομολογίαν δράστη για την επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού. «Να συμβουλεύσουν όσο μπορούν αυτό το παιδί, να συνεργαστεί με την δικαιοσύνη και τις δικαστικές αρχές. Να μιλήσει και να αποκαλύψει ποιοι είναι πίσω από όλη αυτή την σκοτεινή υπόθεση και ποιοι κινούν τα νήματα. Αυτούς που ξέρει, το οφείλει σε έναν άνθρωπο που ακρωτηριάστηκε χθες και κινδυνεύει ακόμα και σήμερα μετά τον ακρωτηριασμό η ζωή του».

«Το οφείλει και στον εαυτό του για να έχει κάποια ελαφρυντικά, αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Το οφείλει σε αυτόν τον άνθρωπο γιατί είναι συγκλονισμένη η κοινωνία με αυτό που έγινε. Αν θέλουν ας με ακούσουν» πρόσθεσε.

«Δύο είναι οι αιτίες, η μία ότι νομοθετούμε και δεν τηρούμε τους νόμους που οι ίδιοι ψηφίσαμε και μένουν στην άκρη. Το δεύτερο είναι ότι εκεί που ψηφίζουμε και εφαρμόζουμε τους νόμους έρχεται μια άλλη κατάσταση και τους ακυρώνει. Για αυτό βρισκόμαστε πάντα στο σημείο μηδέν» τόνισε.

«Και ο κ. Ορφανός και ο κ. Φλωρίδης είχαν κάνει προσπάθεια, και μετά ήρθε η σειρά μου. Νομοθέτησα αυστηρά μέτρα, τα οποία με προσωπικό κόστος και με αντιδράσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε, τα εφάρμοσα και είχαμε σοβαρότατα και θετικότητα αποτελέσματα. Μπορώ να υπερηφανευτώ για αυτό σήμερα. Είχαμε μια άλλη εικόνα μετά τον έναν χρόνο εφαρμογής των μέτρων γιατί όλοι κατάλαβαν ότι το κράτος δεν παίζει. Όχι, η κυβέρνηση, όχι ο υπουργός… Το κράτος δεν παίζει. Επομένως, αυτή είναι η απάντηση» σημείωσε για την οπαδική βία.

«Έρχονται κάποιοι και παίρνουν πίσω τα μέτρα και τα “ξηλώνουν” για να κάνουν τους καλούς σε αυτούς που δημιουργούν επεισόδιο ή στους οικονομικά ισχυρούς που μπορεί και αυτοί με λάθος σκεπτικό να επιζητούν λάθος καταστάσεις» σχολίασε.

«Και εγώ είχα πάρει μέτρο να σταματήσει το πρωτάθλημα ή να γίνονται αγώνες χωρίς θεατές όταν είχα πρωτοαναλάβει και βρέθηκα μπροστά σε μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Βρέθηκα σε μια κατάσταση που δεν την βάζει ο νους ανθρώπου. Παράγοντες να υβρίζονται, οπαδοί να σκοτώνονται στα γήπεδα, στους δρόμους. Δεν μπορώ να σας περιγράψω… Αθλητικές εφημερίδες να στάζουν αίμα. Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αυτά που εξαγγέλθηκαν ότι θα νομοθετηθούν είτε εντός του διμήνου ή μετά, είναι κατά 80% μέτρα που είχαμε ψηφίσει το 2015. Τότε, η ΝΔ δια του κυρίου Βρούτση που ήταν τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος – γιατί όλα εδώ πληρώνονται που λέει ο λαός- έβαλε κατά των διατάξεων και δεν μπορείτε να φανταστείτε τους χαρακτηρισμούς που είχα ακούσει» περιέγραψε.

«Θα περιμένω τον κ. Βρούτση να δω τι θα πει όταν φέρει αυτά τα μέτρα να νομοθετηθούν… Θα πει αυτά που έλεγα εγώ ή θα πει αυτά που έλεγε τότε εκείνος;» αναρωτήθηκε ο κ. Κοντονής.

«Έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι θέλουν να κάνουν τους καλούς σε μια οργανωμένη ομάδα» επανέλαβε. «Όταν ήμουν υπουργός Αθλητισμού οι περισσότερες κάμερες στα γήπεδα λειτουργούσαν. Υπήρχαν κάποια περιφερειακά που είχαν πρόβλημα. Όπως λειτούργησε και το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η κάρτα φιλάθλου» κατέληξε ο κ. Κοντονής.

Σχετικά Άρθρα