Η Tesla ανακαλεί εκατομμύρια οχήματα με ελαττωματικό αυτόματο πιλότο

 Η Tesla ανακαλεί εκατομμύρια οχήματα με ελαττωματικό αυτόματο πιλότο

Η Tesla ανακαλεί περισσότερα από δύο εκατομμύρια οχήματα σε όλη τη γκάμα μοντέλων της για να επιδιορθώσει ένα ελαττωματικό σύστημα στον αυτόματο πιλότο.

Οι ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας λένε ότι η εταιρεία θα στείλει μια νέα ενημέρωση λογισμικού για να διορθώσει τα προβλήματα. Η ανάκληση έρχεται μετά από διετή έρευνα στις ΗΠΑ και σειρά ατυχημάτων που συνέβησαν ενώ γινόταν χρήση του μερικώς αυτοματοποιημένου συστήματος οδήγησης Autopilot. Κάποια περιστατικά ήταν θανατηφόρα.

Η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας λέει ότι η έρευνά της διαπίστωσε ότι η μέθοδος του Autopilot μπορεί να είναι ανεπαρκής και «μπορεί να οδηγήσει σε προβλέψιμη κακή χρήση του συστήματος». Η ανάκληση καλύπτει σχεδόν όλα τα οχήματα Tesla που πωλούνται στις ΗΠΑ αφού ενεργοποίησε τον Autopilot στα τέλη του 2015.

Ο αυτόματος πιλότος μπορεί να κατευθύνει, να επιταχύνει και να φρενάρει αυτόματα, αλλά είναι σύστημα υποβοήθησης οδηγού και δεν μπορεί να οδηγήσει μόνο του. Ανεξάρτητες δοκιμές έχουν δείξει ότι το σύστημα παρακολούθησης είναι εύκολο να ξεγελαστεί. Στην αναφορά ελαττωμάτων που υποβλήθηκε στην υπηρεσία ασφαλείας, η Tesla είπε ότι τα χειριστήρια του Autopilot «μπορεί να μην είναι επαρκή για να αποτρέψουν την κακή χρήση του οδηγού».

Σχετικά Άρθρα