“Βόμβα” από την UEFA: Τέλος οι ξένοι διαιτητές σε αγώνες της Super League – Ανέστειλαν την αποχή οι έλληνες διαιτητές

 “Βόμβα” από την UEFA: Τέλος οι ξένοι διαιτητές σε αγώνες της Super League – Ανέστειλαν την αποχή οι έλληνες διαιτητές

Μετά τα τελευταία γεγονότα με εντολή της UEFA, σταματούν να έρχονται στη χώρα μας ξένοι διαιτητές για να σφυρίξουν παιχνίδια της Super League, με τον Σταύρο Μάνταλο να ενημερώνει τους Έλληνες ρέφερι ότι θα αναλάβουν να διευθύνουν ακόμη και τα ντέρμπι.

Η UEFA διέκοψε τη συνεργασία της με τα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα της χώρας και ενημέρωσε με επιστολή της προς πάσα κατεύθυνση, ότι ξένοι διαιτητές δεν θα διευθύνουν ξανά παιχνίδι της Super League.

H Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA απέστειλε επιστολή σε όλους τους διεθνείς ξένους διαιτητές, με την οποία τους καλεί να μην αποδέχονται προσκλήσεις από την Ελλάδα

Αυτή την ενημέρωση παρείχε στους Έλληνες διαιτητές, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Σταύρος Μάνταλος, ο οποίος τους προετοίμασε ότι από εδώ και πέρα θα σφυρίζουν, μέχρι τα ντέρμπι της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η επιτροπή διαιτησίας της UEFA ανέφερε ότι μετά τις απειλές που δέχθηκε ο Τάσος Παπαπέτρου, αλλά και των όσων έχουν συμβεί με τους διαιτητές το τελευταίο διάστημα, απειλείται η ασφάλεια όσων έρθουν στην Ελλάδα. Γι’ αυτό υπήρξε ενημέρωση προς όλες τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες να μην ξαναστείλουν διαιτητές στη χώρα μας!

Μένει πλέον να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των  ΑΕΚΠαναθηναϊκού,  Ολυμπιακού,  ΠΑΟΚ  και  Άρη, οι οποίοι από την αρχή της σεζόν έχουν ζητήσει να υπάρχουν ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι.

  • Εν τω μεταξύ οι έλληνες διαιτητές μετά από ψηφοφορία αποφάσισαν με ποσοστό 72% να σπάσουν την αποχή τους και να επιστρέψουν στα γήπεδα. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, η ΚΕΔ θα ανακοινώσει την Πέμπτη τους ορισμούς για τα παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής της Super League 1.

Στην ΕΠΟ και στη διοργανώτρια αρχή ήταν βέβαιοι ότι οι διαιτητές θα έκαναν πίσω από την στιγμή που ικανοποιήθηκαν κάποια από τα αιτήματα τους. Επιπλέον, από την ΚΕΔ διευκρινίστηκε ότι κανονικά θα έρχονται να σφυρίζουν τα παιχνίδια των Big4 ξένοι διαιτητές.

Σχετικά Άρθρα