Βόλος: Μήνυση από τους γονείς του 7χρονου για το bullying – “Μαμά φοβάμαι να πάω στο σχολείο”

 Βόλος: Μήνυση από τους γονείς του 7χρονου για το bullying – “Μαμά φοβάμαι να πάω στο σχολείο”

Σε εξέλιξη δύο έρευνες μετά την καταγγελία για bullying σε σχολείο, με θύμα έναν 7χρονο μαθητή. Ο Βόλος περιμένει να μάθει τόσο τα τελικά πορίσματα όσο και το αν θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, καθώς οι παραβατικές συμπεριοφορές ακόμα και μικρών παιδιών πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα. Η μητέρα του 7χρονου δηλώνει πως θα γίνει φύλακας του γιου της, με τον μικρό να παραμένει σοκαρισμένος.

«Μαμά φοβάμαι να πάω στο σχολείο» της είπε, όταν ο εφιάλτης που ζούσε αποκαλύφθηκε. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την καταγγελία, ένας συμμαθητής μεγαλύτερης ηλικίας τον έγδυνε και ζωγράφιζε με μαρκαδόρο τα οπίσθια του 7χρονου για να παίζει τρίλιζα.

Η καταγγελία της μητέρας που έγινε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου επισήμως και στη διεύθυνση του σχολείου, ερευνάται τόσο σε επίπεδο Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που διατάχθηκε από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργο Πολύζο, όσο και σε επίπεδο αστυνομίας. Οι γονείς υπέβαλλαν μήνυση στην αστυνομία και την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου που κάνει την προανάκριση, ενώ έχουν ενημερωθεί από χθες το μεσημέρι και οι εισαγγελικές αρχές.

Η αρχική καταγγελία από τη μητέρα έγινε μέσω κλειστής ομάδας στο Facebook με την ίδια να ζητά από άλλες μανάδες που ενδεχομένως έχουν βιώσει ανάλογο περιστατικό να επικοινωνήσουν μαζί της. «Πρέπει να μιλάμε και να συντονιστούμε όλες όσων τα παιδάκια μας πέφτουν θύματα τέτοιων πράξεων. Τα προαύλια έχουν καταντήσει να είναι πιο επικίνδυνα από την Ομόνοια», έγραφε η μητέρα του 7χρονου, η οποία πιο πάνω περιέγραφε πώς ανακάλυψε ότι το παιδί της είχε πέσει θύμα bullying από μεγαλύτερο συμμαθητή του.

Σύμφωνα με τη μητέρα, όταν επιχείρησε να αλλάξει ρούχα στο παιδί της για να το πάει στο πάρκο, εκείνο έβαλε τα κλάματα. «Γενικώς τις τελευταίες 15 ημέρες δεν ήθελε να πηγαίνει στο σχολείο», υποστήριξε στην ανάρτησή της. Η ίδια ανέφερε ότι βρήκε γραμμένο με μαρκαδόρο στα οπίσθια του παιδιού της τα γράμματα «Χ» και «Ο» και όπως αμέσως μετά της αποκάλυψε το παιδί της, μεγαλύτερο παιδί στο σχολείο ήταν εκείνο που το έγδυσε και έπαιξε το παιχνίδι «τρίλιζα» στα οπίσθιά του. Όπως φέρεται να είπε ο 7χρονος στη μητέρα του, το συμβάν έγινε στο σχολικό προαύλιο, την ώρα του διαλείμματος, και ότι δεν ήταν η πρώτη φορά.

Ο μαθητής κλήθηκε να περιγράψει τις συνθήκες του συμβάντος. Όπως φέρεται να είπε, το περιστατικό έγινε καταμεσής του προαυλίου, μπροστά από τον ιστό της σημαίας εν ώρα διαλείμματος. Μάλιστα φαίνεται ότι το παιδί υπέδειξε και τον θύτη. Όπως έγινε γνωστό, στο προαύλιο δεν υπάρχουν «τυφλά» σημεία και είναι απορίας άξιο πώς δεν υπέπεσε ένα τέτοιο συμβάν, που φαίνεται να έγινε την ώρα του διαλείμματος, στην αντίληψη εκπαιδευτικών.

«Φοβάμαι μαμά, δεν με πιστεύει κανένας»

«Αύριο μαμά φοβάμαι να πάω στο σχολείο», φαίνεται να είπε ο 7χρονος στη μητέρα του όταν προχθές το απόγευμα της αποκάλυψε τι είχε συμβεί. «Μην φοβάσαι θα είμαι δίπλα σου και θα σε προστατεύω», τον καθησύχασε εκείνη.

Χθες, μετά την καταγγελία, η ίδια υποστήριξε ότι το παιδί της βγήκε κλαίγοντας από το σχολείο, όταν υπέδειξε τον φερόμενο ως θύτη. «Φοβάμαι μαμά, δεν με πιστεύει κανένας», φέρεται να της είπε, όπως περιγράφει η ίδια. Μάλιστα το παιδί δεν παρέμεινε χθες στο σχολείο για μάθημα, με τους γονείς του, να το παίρνουν μαζί τους, αποχωρώντας από τη σχολική μονάδα.

Μητέρα 7χρονου: «Θα γίνω εγώ φύλακας του παιδιού μου»

«Είμαι καταδικασμένη ως μάνα να γίνω εγώ φύλακας του παιδιού μου για να είμαι σίγουρη ότι θα είναι ασφαλές στο σχολείο», ανέφερε σε νέες δηλώσεις της, στο taxydromos.gr, η μητέρα του 7χρονου.  μητέρα φοβάται ότι δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα. «Και την προηγούμενη φορά που πήγα στο σχολείο δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση. Το παιδί -θύτης αρνήθηκε τις κατηγορίες και δεν έγινε τίποτα. Αυτή τη φορά δεν θα το αφήσω. Θα το πάω μέχρι τέλους», είπε.

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω πώς ένιωσα. Είμαι ακόμη ταραγμένη. Το παιδί μου το πλησίασε το μεγαλύτερο την ώρα του διαλείμματος από πίσω, τον έπιασε από το χέρι και τον ακινητοποίησε, του κατέβασε το παντελόνι από την πλαϊνή πλευρά και του είπε να μην κουνηθεί. Όταν τον ρώτησα γιατί δεν αντέδρασε, μου είπε, γιατί εσύ μου είπες μαμά να μην χτυπάω άλλα παιδιά. Τι να του πω;», συνεχίζει η ίδια το ξέσπασμά της.

Σύμφωνα με τη μητέρα, το παιδί της θα πάει κανονικά σήμερα στο σχολείο. «Δεν θέλω να φύγει. Το παιδί μου είναι το θύμα. Δεν πρέπει να χάσει τα μαθήματά του. Δεν έχω άλλη επιλογή. Είμαι καταδικασμένη ως μάνα να γίνω εγώ φύλακας του παιδιού μου. Θα είμαι έξω από το προαύλιο και θα παρακολουθώ για την ασφάλειά του», δηλώνει.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Άρθρα