Super League: Συνεχίζουν κανονικά και οι ξένοι διαιτητές μετά το τέλος της αποχής των Ελλήνων

 Super League: Συνεχίζουν κανονικά και οι ξένοι διαιτητές μετά το τέλος της αποχής των Ελλήνων

Η Super League επανεκκινεί, καθώς οι Έλληνες διαιτητές αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή τους, μετά τις απειλές που δέχθηκε ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου. Η ΚΕΔ ενημέρωσε ότι οι ξένοι διαιτητές δεν θα ήταν διαθέσιμοι αν συνεχιζόταν η αποχή των Ελλήνων συναδέλφων τους. Επίσης, η εντολή της UEFA στους ξένους διαιτητές να μην δέχονται προσκλήσεις από την Ελλάδα αφορούσε την περίπτωση που οι Έλληνες διαιτητές συνέχιζαν την αποχή τους από τα παιχνίδια.

  • Το τέλος της αποχής συνεπάγεται ότι οι ξένοι διαιτητές θα συνεχίσουν απρόσκοπτα να ορίζονται στα εγχώρια ντέρμπι.

Θυμίζουμε ότι με επιστολή του προς τον Παναγιώτη Μπαλτάκο, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν είχε προειδοποιήσει πως ο ορισμός ξένων διαιτητών δεν μπορεί να συνεχιστεί “αν απειλούνται και κυριολεκτικά φοβούνται για την ψυχοσωματική τους ακεραιότητα”.

Τέλος στην αποχή των Ελλήνων διαιτητών

Μετά από ψηφοφορία, οι Έλληνες διαιτητές αποφάσισαν με ποσοστό 72% να σπάσουν την αποχή τους και να επιστρέψουν στα γήπεδα. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, η ΚΕΔ θα ανακοινώσει την Πέμπτη τους ορισμούς για τα παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής της Super League 1.

Στην ΕΠΟ και στη διοργανώτρια αρχή ήταν βέβαιοι ότι οι διαιτητές θα έκαναν πίσω από την στιγμή που ικανοποιήθηκαν κάποια από τα αιτήματα τους. Επιπλέον, από την ΚΕΔ διευκρινίστηκε ότι κανονικά θα έρχονται να σφυρίζουν τα παιχνίδια των Big4 ξένοι διαιτητές.

Σχετικά Άρθρα