Al Jazeera: Επιστολή από ειδικούς στον ΟΗΕ να αναγνωριστεί ο πόλεμος στη Γάζα ως γενοκτονία

 Al Jazeera: Επιστολή από ειδικούς στον ΟΗΕ να αναγνωριστεί ο πόλεμος στη Γάζα ως γενοκτονία

Επιστολή για να αναγνωριστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας ως «γενοκτονία» απέστειλαν επιστήμονες και ανθρωπιστικές οργανώσεις από όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, όπως μεταδίδει το al jazeera.

Ειδικότερα, στην επιστολή τους αυτή, τονίζουν ότι «ως μέλη της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, έχετε καθήκον να υποστηρίξετε τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και να εκπληρώσετε την εντολή του μέσω της αποτροπής ενεργειών που στοχεύουν να καταστρέψουν την ύπαρξη μιας ομάδας ανθρώπων εν όλω ή εν μέρει». επιστολή τους.

«Τα γεγονότα που συμβαίνουν στη Γάζα ευθυγραμμίζονται με δύο από τα κριτήρια που περιγράφονται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, υποδεικνύοντας την επείγουσα ανάγκη για τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει επειγόντως αυτήν την κρίση» υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.

Τα κριτήρια αυτά, σύμφωνα με αυτούς που υπογράφουν την επιστολή είναι « η πρόκληση σοβαρής σωματικής ή ψυχικής βλάβης σε μέλη μιας ομάδας» και «σκόπιμη πρόκληση στην ομάδα συνθηκών ζωής που υπολογίζεται ότι θα επιφέρουν τη σωματική της καταστροφή εν όλω ή εν μέρει».

Χαρακτήρισαν, τέλος «τις μαζικές δολοφονίες, τον αναγκαστικό εκτοπισμό, τη «σκόπιμη» μαζική ασιτία, την καταστροφή ζωτικής σημασίας υποδομών και τον μεγάλο αριθμό παιδιών που σκοτώθηκαν ως «ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά της γενοκτονικής δράσης του Ισραήλ στη Γάζα».

Σχετικά Άρθρα