Τέλη κυκλοφορίας 2024 – Θρίλερ με την παράταση

 Τέλη κυκλοφορίας 2024 – Θρίλερ με την παράταση

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή έτσι και φέτος, καλούνται να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που περιμένουν να τα εξοφλήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή της παράτασης, η οποία δίνεται παραδοσιακά κάθε χρόνο στο τέλος του έτους, κάτι που, ωστόσο, παραμένει αβέβαιο ακόμη για τη φετινή χρονιά.

Παραδοσιακά κάθε χρόνο δίνεται μία δίμηνη παράταση στην προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας. Ωστόσο, ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε χθες ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί το αν θα υπάρξει φέτος παράταση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο«MEGA Σαββατοκύριακο» αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τα τεκμήρια, τα τέλη κυκλοφορίας, τον ΦΠΑ, και τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2024, εφόσον η σχετική προθεσμία εκπνέει στο τέλος του έτους, απάντησε:

«Δεν είμαι σίγουρος για το εάν θα πρέπει να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Θα κάνουμε μία συζήτηση. Τώρα όλο και περισσότερο έχουμε τα νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκίνητα. Θα πρέπει να το δούμε ακριβώς και να το εξετάσουμε, δεν λέω ότι πρέπει να αυξηθούν. Σε κάποιες κατηγορίες μπορεί να είναι φθηνά σε κάποιες ακριβά. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το συζητήσουμε αυτή τη στιγμή. Δεν έχει γίνει αυτή η κουβέντα».

Σχετικά Άρθρα