Οι διαιτητές αποφασίζουν για νέα αποχή ή μη, η Σούπερ Λίγκ για τη μομφή κατά Μαρινάκη

 Οι διαιτητές αποφασίζουν για νέα αποχή ή μη, η Σούπερ Λίγκ για τη μομφή κατά Μαρινάκη

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για τα μέτρα προστασίας των διαιτητών της Super League, δεν φαίνεται να «καλύπτουν» απόλυτα τους Έλληνες διαιτητές της πρώτης κατηγορίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι αποφασίζουν σήμερα Τρίτη μέσω ψηφοφορίας αν θα συνεχίσουν την αποχή τους ή θα επιστρέψουν στα γήπεδα το προσεχές Σαββατοκύριακο (16-17/12).

Η ΕΠΟ έχει ήδη ανακοινώσει τα μέτρα για την προστασία των διαιτητών και τα κυριότερα είναι:  

  • Θα ανακαλείται ο ορισμός διαιτητή και δεν θα διεξάγεται παιχνίδι ομάδας που με πρότερη ανακοίνωση έχει στραφεί κατά των διαιτητών που έχουν ορισθεί,
  • Θα ζητηθεί να βρίσκεται αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της SL1,
  • Η ΕΠΟ θα αναλάβει την προστασία των διαιτητών μέσω των εταιρειών ασφαλείας (σεκιούριτι) με τις οποίες συνεργάζεται, εφόσον το ζητήσουν και για όσο το χρόνο το ζητήσουν,
  • Αυστηροποίηση των ποινών για δυσφημιστικές κρίσεις και επιθέσεις κατά αξιωματούχων διαιτησίας.

Παράλληλα στο σημερινό ΔΣ της Σούπερ Λιγκ θα συζητηθεί η πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη που κατέθεσαν οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.

Εφόσον υπάρξει συγκατάθεση κατά πλειοψηφία και από τις υπόλοιπες ΠΑΕ (δηλαδή να συμφωνήσουν τουλάχιστον 8 συνολικά), θα συζητηθεί το αίτημα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από τις ομάδες που έχουν καταθέσει το αίτημα έχει εξασφαλιστεί η πλειοψηφία ώστε να αντικατασταθεί ο πρόεδρος της super league. Ζητούν την αντικατάσταση του προκειμένου να ξεκινήσουν διάλογο με την κυβέρνηση για την άρση, ολική ή μερική, των μέτρων που ανακοινώθηκαν για την οπαδική βία. Οι τέσσερις ομάδες που στράφηκαν κατά του Μαρινάκη εκτιμούν πως δεν μπορεί να γίνει διάλογος με την κυβέρνηση, με εκπρόσωπο της Λίγκας τον πρόεδρο της ομάδας, της οποίας οι οπαδοί δημιούργησαν τα επεισόδια στου Ρέντη. Σημειώνεται ότι αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης απομακρυνθεί από τη θέση του προέδρου της super league χάνει αυτομάτως και την θέση του ως πρώτος αντιπρόεδρος της ΕΠΟ.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης στο διοικητικό συμβούλιο της σούπερ λίγκα είχαν καθοριστεί από την προηγούμενη εβδομάδα ως ακολούθως:

1. Ορισμός αναβληθέντων αγώνων 14ης αγωνιστικής, τροποποίηση ορισμού αγώνων 15ης και 16ης αγωνιστικής, ορισμός αγώνων 17ης και 18ης αγωνιστικής κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος Stoiximan Super League ανδρών και τροποποίηση ετήσιου συνοπτικού προγράμματος του τελευταίου μετά την από 7/12 ανακοίνωση της Κ.Ε.Δ. / Ε.Π.Ο. Τοποθέτηση του Συνεταιρισμού επί των πρόσφατων γεγονότων στο χώρο της διαιτησίας, 2. Από 22/11/2023 κοινό έγγραφο αίτημα έντεκα (11) ΠΑΕ – μελών του συνεταιρισμού περί άμεσης διακοπής της συνεργασίας του Συνεταιρισμού με τον κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ, 3. Θέμα χρηματοδότησης από το φόρο παικτών τυχερών παιγνίων, 4. Εκκρεμή ζητήματα εκ συμβάσεων κεντρικής χορηγίας παρελθουσών χρήσεων, 5. Προσφορές για την επίσημη μπάλα Πρωταθλήματος Super League επόμενων αγωνιστικών περιόδων, 6. Οικονομικά θέματα, 7. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για την κατάρτιση οικονομικών καταστάσεων χρήσης 1/7/2022 – 30/6/2023, 8. Διάφορα.

Σχετικά Άρθρα