Κάτια Κοξένογλου: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Super League

 Κάτια Κοξένογλου: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Super League

Η Κάτια Κοξένογλου είναι η προσωρινή πρόεδρος της Super League. Η αντιπρόεδρος και διευθύνουσα πρόεδρος του Ατρόμητου θα πάρει – προσωρινά – τη θέση του Βαγγέλη Μαρινάκη που παραιτήθηκε μέσω επιστολής και αν δεν αποφέρει καρπούς η προσπάθεια εύρεσης διαδόχου (ήδη αρνήθηκε ο Ηλίας Πουρσανίδης του ΟΦΗ) δεν αποκλείεται να συνεχίσει στον προεδρικό θώκο. Είναι η πρώτη γυναίκα, που αναλαμβάνει ένα τέτοιο πόστο στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τον Μάιο του 2020 έγινε η πρώτη γυναίκα αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League 1 και από σήμερα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ποδοσφαιρικής λίγκας, έστω και προσωρινή.

Ποια είναι η Κάτια Κοξένογλου

«Αν θα το πάρουμε από τότε που ξεκίνησα στο ποδόσφαιρο, από τη γραμματεία έχω περάσει από όλες τις θέσεις και χαίρομαι γιατί μπορώ αυτή τη στιγμή να διευθύνω και να αντιλαμβάνομαι όλες τις θέσεις και όλους τους συνεργάτες μου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να μπορώ να βοηθήσω. Εξελίχθηκα μαζί με την ομάδα και απέδειξα ότι μπορώ», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη της.

Koxe4

Κι αυτό ακριβώς το γεγονός, ότι έχει περάσει απ’ όλα τα επίπεδα της πυραμίδας του οργανογράμματος μίας ΠΑΕ (ξεκινώντας από τα πολύ χαμηλά και φτάνοντας στις θέσεις της αντιπροέδρου και της διευθύνουσας συμβούλου του Ατρομήτου) συν την αγάπη της για το ποδόσφαιρο είναι τα δύο βασικά στοιχεία που την διακρίνουν και της επιτρέπουν να χαίρει εκτίμησης από την ποδοσφαιρική κοινωνία.

Η νέα πρόεδρος της Super League 1, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, σπούδασε Business Management στο Πανεπιστήμιο Laverve, διαθέτει μεγάλη έφεση στις ξένες γλώσσες (αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά και ρώσικα), ενώ από το 1999 εισήλθε στον χώρο του ποδοσφαίρου ως διοικητικό στέλεχος του ΑΟ Χαλκηδόνας.

Koxe2

Αφοσιωμένη ολοκληρωτικά στο έργο της, σπάνια θα φιγουράρει στα τηλεοπτικά Μέσα, προτιμώντας να μιλά αποκλειστικά και μόνο μέσα από την δουλειά της. Η παρουσία άλλωστε μιας γυναίκας σε διοικητικές θέσεις σε μια αντρική ομάδα είναι ιδιαίτερα καινοτόμα και αντικρούει τα υπάρχοντα κατεστημένα του ποδοσφαίρου, τα οποία θέλουν τις γυναίκες μακριά από το άθλημα.

Η ίδια δεν παραλείπει να αναφερθεί στην προσφορά του Γιώργου Σπανού στην επαγγελματική της εκτόξευση, καθώς ήταν ο άνθρωπος που πίστεψε στην αξία της από την πρώτη στιγμή. Δεν ξεχνά ωστόσο να αποθεώνει τους συνεργάτες της, γνωρίζοντας τη σημασία της ομαδικότητας και αποδίδοντας την εύρυθμη λειτουργία στο «team work» και στην αυταπάρνηση τους.

Koxe3

«Μπορώ να πω ότι ήταν σίγουρα μια δύσκολη πορεία για μένα, που ίσως να μην ήταν τόσο δύσκολη για έναν άνδρα. Είχαν υπάρξει στιγμές που ήθελα να φύγω. Καταλάβαινα ότι με κοιτούσαν σαν να έλεγαν ‘καλά, εντάξει, τώρα εσύ τι έχεις να μας πεις’. Από την άλλη, όμως, θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα ότι αυτός ο χώρος δε μου έχει δείξει εκτίμηση, σεβασμό, με έχει κάνει αυτό που είμαι σήμερα».

Οι διεθνείς δράσεις και το κοινωνικό πρόσημο

Στις μέρες μας ένα από τα πιο σημαντικά εγχειρήματα των παραγόντων των ομάδων είναι το να παίρνουν, έστω και με ρίσκο, ρηξικέλευθες αποφάσεις που θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, αλλά και συνολικά του ελληνικού αθλητισμού. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα που καλείται να φέρει εις πέρας και η «Σιδηρά Κυρία» του Ατρομήτου.

Koxe1

Ως υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων των Περιστεριωτών και κυρίως ως πρέσβειρα του «κυανόλευκου» συλλόγου στα ευρωπαϊκά συνέδρια, στις κληρώσεις, στα σεμινάρια και σε θεσμούς όπως η ECA, προσπαθεί πάντα να προωθεί πρωτοβουλίες με κοινωνική προέκταση.

Παρότι λίγα πράγματα είναι γνωστά για την ιδιωτική της ζωή, καθώς προτιμά να διατηρεί χαμηλούς τόνους, διαθέτει μια όμορφη οικογένεια με τον παλαίμαχο άσο και πρώην προπονητή του Ατρομήτου, Γιώργο Κορακάκη, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο κόρες.

Σχετικά Άρθρα