Όρμηξε στους servicers η Τράπεζα της Ελλάδας – Έλεγχοι σε Intrum και Thea Artemis

 Όρμηξε στους servicers η Τράπεζα της Ελλάδας – Έλεγχοι σε Intrum και Thea Artemis

Σε μπαράζ ελέγχων στους servicers προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδας σύμφωνα με πληροφορίες. Εκτός από την Intrum και την Thea Artemis, έλεγχοι γίνονται και στην doValue, κάτι που δεν επιβεβαιώνει η εταιρεία, όπως δήλωσε στο Liberal ο κ. Τάσος Πανούσης, CEO της doValue. 

Η Τράπεζα της Ελλάδος κάνει ελέγχους με βάση αυτά που επιτάσσει η οδηγία που έγινε νόμος ως ο αρμόδιος εποπτικός φορέας και στους ελέγχους αυτούς περιλαμβάνονται όλοι οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως το Bloomberg αναφέρεται σε αυτούς τους ελέγχους, τονίζοντας πως οι ελέγχοι γίνονται για να διαπιστωθεί αν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία. 

Έλεγχοι έχουν γίνει στην Intrum και στην Thea Artemis Financial Solutions, και παρά τη μη επιβεβαίωση από την doValue, πληροφορίες του Liberal υπογραμμίζουν πως στη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται έλεγχος και σε αυτήν την εταιρεία. Άλλωστε, όπως συμπληρώνει το Bloomberg, ελέγχους αναμένεται να αντιμετωπίσουν και άλλοι servicers και μένουν να φανούν τα ευρήματα. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΤτΕ θα προχωρήσει εντός του 2024 στην επαναδειοδότηση των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων, με τις αναθεωρημένες άδειες να αναμένεται να εκδοθούν έως τον Αύγουστο του 2024. Κάτι που οφείλεται στις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος περί λειτουργίας των servicers που ψηφίστηκε ήδη από τη Βουλή. 

Με πληροφορίες από liberal.gr

Σχετικά Άρθρα