Ρέντη: Στα δικαστήρια ο 18χρονος που ομολόγησε την επίθεση στον αστυνομικό

 Ρέντη: Στα δικαστήρια ο 18χρονος που ομολόγησε την επίθεση στον αστυνομικό

Στα δικαστήρια Πειραιά έφτασε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας, ο 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονική επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Στον 18χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Ο 18χρονος, που είναι οργανωμένος οπαδός, στην ομολογία του περιέγραψε μεταξύ άλλων, πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από τη γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, πως τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και πως εξήγησαν στον ίδιο το τρόπο που έπρεπε να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα.

Κατά την κράτησή του στη ΓΑΔΑ εμφανίζεται μετανιωμένος και ανήμπορος να πιστέψει το κακό που προκάλεσε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι -σε κάποιο βαθμό- είναι συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς, που διενεργούν την προανακριτική έρευνα.

Σήμερα, αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία, ενώ τη νομική του υπεράσπιση ανέλαβε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, υποστηρίζοντας αρχικά ότι είναι ένα παιδί το οποίο δεν έχει παρελθόν με συνδέσμους, δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια.

Εν τω μεταξύ, αποφασισμένοι να φτάσουν στην άκρη του νήματος και να εντοπίσουν τον υποκινητή των επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη είναι οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους. «Δεν τελειώσαμε με τη σύλληψη του 18χρονου. Θέλουμε να εντοπίσουμε όλους όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια. Θέλουμε να βρούμε το άτομο που όπλισε το χέρι του 18χρονου με τη ναυτική φωτοβολίδα. Θέλουμε να οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη αυτούς που ενορχήστρωσαν τη δολοφονική επίθεση εναντίον του συναδέλφου μας», είναι το μήνυμα που στέλνουν αστυνομικοί με γνώση των ερευνών.

Σχετικά Άρθρα