Ρέντη: Πήρε προθεσμία ο 18χρονος – Πέντε “καθοδηγητές” στο στόχαστρο – Λύτρας: “Δεν γνωρίζει αν η δική του φωτοβολίδα τραυμάτισε τον αστυνομικό”

 Ρέντη: Πήρε προθεσμία ο 18χρονος – Πέντε “καθοδηγητές” στο στόχαστρο – Λύτρας: “Δεν γνωρίζει αν η δική του φωτοβολίδα τραυμάτισε τον αστυνομικό”

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα ο 18χρονος, που φέρεται να ομολόγησε ότι πέταξε ναυτική φωτοβολίδατο βράδυ που τραυματίστηκε βαρύτατα ο 31χρονος αστυνομικός. Ο νεαρός θα απολογηθεί την Πέμπτη στις 11:00. Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος ανέλαβε την νομική του υπεράσπιση, δήλωσε ότι υπήρξε και δεύτερη φωτοβολίδα και ο 18χρονος δεν γνωρίζει αν είναι η δική του εκείνη που τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Μιλώντας εξάλλου στην ΕΡΤ τόνισε ότι είναι ένα παιδί το οποίο δεν έχει παρελθόν με συνδέσμους, δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια και δεν είναι οργανωμένος οπαδός. Στις δηλώσεις του τόνισε ότι : «Ο 18χρονος στην ομολογία του περιέγραψε μεταξύ άλλων, πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από τη γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, πως τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και πως εξήγησαν στον ίδιο το τρόπο που έπρεπε να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα. ]

Τη νομική του υπεράσπιση ανέλαβε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα παιδί το οποίο δεν έχει παρελθόν με συνδέσμους, δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια και δεν είναι οργανωμένος οπαδός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται και πέντε «καθοδηγητές» οι οποίοι είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ο ένας από αυτούς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι νεαρός σε ηλικία, έως 25 ετών, σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να βγουν από το γήπεδο και με την βοήθεια των άλλων τεσσάρων οργανωμένων οπαδών, προμήθευσε τους χούλιγκαν με εκρηκτικές μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και ρόπαλα.

ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα