Ρέντη: Ο “καθοδηγητής” είπε στον 18χρονο “τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους” – Τον “πλησιάζουν” οι Αρχές

 Ρέντη: Ο “καθοδηγητής” είπε στον 18χρονο “τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους” – Τον “πλησιάζουν” οι Αρχές

Μέσω δύο πηγών κατάφεραν οι αστυνομικοί να φτάσουν αρχικά στα ίχνη και στη συνέχεια στη σύλληψη του 18χρονου που συνελήφθη για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των οπαδικών επεισοδίων στου Ρέντη. Σύμφωνα πληροφορίες, όταν έγινε η αρχική προσαγωγή των νεαρών οπαδών στο Μεταγωγών φαίνεται πως υπήρξε μία αναστάτωση και κάποιοι έδειξαν πρόθυμοι να πουν στους αστυνομικούς τι είχαν πληροφορηθεί πως είχε συμβεί το τραγικό περιστατικό.

Ο 18χρονος συλληφθέντας φέρεται να εκμυστηρευόταν ότι ήταν αυτός που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό.

Την ίδια στιγμή το Ανθρωποκτονιών είχε στα χέρια του άλλη πληροφόρηση που θα βοηθούσε στις έρευνες για τον εντοπισμό του 18χρονου. Από τις πρώτες ώρες το Ανθρωποκτονιών δέχτηκε τηλεφώνημα από άτομα που ήταν γνωστοί του 18χρονου και ένας εξ αυτών είπε πως δέχτηκε τηλεφώνημα από εκείνον. Ένα τηλεφώνημα στο οποίο του εκμυστηρεύτηκε πως εκείνος ήταν που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό.

Κάπως έτσι, οι έρευνες των αστυνομικών συγκεντρώθηκαν γύρω από τον πρόσωπο του 18χρονου. Σημειώνεται ότι ο 18χρονος φέρεται να ανήκει σε ομάδα οπαδών στα δυτικά προάστια, αρκετά δραστήρια σε αντίστοιχα επεισόδια.

Πλέον οι Αρχές εξετάζουν ποιοι είναι οι καθοδηγητές των επεισοδίων και εστιάζουν στις κλήσεις όπου ζητήθηκαν από τους οπαδούς να βγουν έξω και τους δόθηκε τσάντα με πολλά αντικείμενα, όπως πέτρες και μολότοφ.

Μάλιστα οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι η κλήση έγινε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας αλλά αν γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου στους βασικούς υπόπτους για τη συμμετοχή, θα φανεί το περιεχόμενο και οι παραλήπτες.

Στα ίχνη του καθοδηγητή οι Αρχές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να εντοπιστούν οι καθοδηγητές των επεισοδίων. Ποιος ή ποιοι δηλαδή έδωσαν το «πράσινο φως» ώστε η συγκεκριμένη ομάδα των χούλιγκαν να μετακινηθεί αλλά και ποιος ή ποιοι ήταν αυτοί που τους έδωσαν το πολεμοφόδια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Αρχές όπως φαίνεται έχουν καταλήξει την ταυτότητα του και έχουν συγκεντρώσει μαρτυρίες που δίνουν στοιχεία για το πρόσωπό του καθοδηγητή. Είναι πια στη διαδικασία να «δέσουν» τα στοιχεία και να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης τις επόμενες ημέρες.

Καθοδηγητής σε 18χρονο: “Τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους”

Σοκ προκαλεί, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το iEidiseis.gr, η εντολή που φαίνεται πως έδωσε ο “καθοδηγητής” της επίθεσης κατά των αστυνομικών στον 18χρονο, όταν του έδωσε την ναυτική φωτοβολίδα.

Ο 18χρονος ανέφερε στην κατάθεσή του ότι όλα ξεκίνησαν όταν ενώ βρισκόταν στην κερκίδα του γηπέδου, κάποιοι από τους οπαδούς του Ολυμπιακού άρχισαν να βγαίνουν έξω από το γήπεδο και να κινούνται προς τους αστυνομικούς.

Ένας από αυτούς, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους οπαδούς είπε «πάμε έξω στους μπάτσους». Όπως είπε ο 18χρονος, εκείνος τους ακολούθησε.

Αφού βγήκαν από το γήπεδο ο ίδιος άντρας του έδωσε μία ναυτική φωτοβολίδα, προτρέποντας τον να τη ρίξει προς το μέρος των αστυνομικών, λέγοντας του χαρακτηριστικά:

«Πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους».

Όπως είπε, αφού πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις και βλέποντας τους υπόλοιπους οπαδούς που ήταν δίπλα του να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς, ο 18χρονος έριξε τη φωτοβολίδα που κρατούσε στον αέρα, πλην όμως αφού την εκτόξευσε, εκείνη χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε τον αστυνομικό στο πόδι.

Όπως κατέθεσε, φοβούμενος για αυτό που συνέβη επέστρεψε μέσα στο γήπεδο αναφέροντας στον αδερφό του και στους φίλους του, τι ακριβώς είχε συμβεί.

Σχετικά Άρθρα