Ρέντης – Πατέρας 18χρονου: “Ένας 28χρονος που συνεργάζεται με τράπερ, έδωσε τον γιο μου στην Αστυνομία”

 Ρέντης – Πατέρας 18χρονου: “Ένας 28χρονος που συνεργάζεται με τράπερ, έδωσε τον γιο μου στην Αστυνομία”

Οι αποκαλύψεις σχετικά με τον 18χρονο από τα Άνω Λιόσια, που ομολόγησε ότι ευθύνεται για τον τραυματισμό αστυνομικού κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον Ρέντη, είναι συνεχείς, με τον πατέρα του συλληφθέντα να δηλώνει, τη Δευτέρα (11/12), πως «ένας 28χρονος που συνεργάζεται με τράπερ, έδωσε τον γιο μου στην Αστυνομία».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στην εκπομπή «Tlive» του ALPHA, o πατέρας του 18χρονου ανέφερε: «Είναι ένας 28χρονος, ο οποίος συνεργάζεται με γνωστό τράπερ και έδωσε τον γιο μου στην Αστυνομία. Τα παιδιά μου τον είχαν πρότυπο, αυτός έχει πολλά ποινικά σε βάρος του. Πήγαιναν μαζί στο γήπεδο. […] Ο γιος μου ντρέπεται να με δει. Ένας 30χρονος με μούσι τού έδωσε τη φωτοβολίδα. Δεν έχει ξαναπιάσει τίποτα τέτοιο στα χέρια του».

Ακόμα, ο πατέρας του 18χρονου συλληφθέντα πρόσθεσε: «Αν τον δείτε και του μιλήσετε, είναι “κορίτσι”. Μπορεί και να το έκανε! Πώς του ήρθε τώρα, με κάποιους φίλους του και πήγαν στο βόλεϊ; Τον έμπλεξαν! […] Το παιδί δεν μιλάει καθόλου. Αν το είχε κάνει, γιατί να μην μου πει από την Παρασκευή (08/12) “το έκανα”; […] Τον παρακολουθούσαν από το πρωί του Σαββάτου (09/12) και τον έπιασαν το βράδυ. Κάποιος του είπε: “Πάρ’ το πάνω σου!”. Τον απείλησαν. Υπήρχαν 10 φωτοβολίδες, δεν είναι αυτή που κρατούσε ο γιος μου, ο γιος μου κρατούσε πορτοκαλί φωτοβολίδα. Αν φταίει ο γιος μου, να τιμωρηθεί. Πιστεύω, όμως, ότι δεν το έχει κάνει».

Μαρτυρία-κλειδί για τα επεισόδια στον Ρέντη

«Εγώ πήγα εκεί, γιατί μου ανέθεσαν να βάλω τα πανό με τα συνθήματα», είπε ο άνθρωπος που κατέδειξε ο πατέρας του 18χρονου ως τον «καθοδηγητή» του και πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή έφυγα, αλλά άκουσα ότι θα γίνουν επεισόδια με τους αστυνομικούς».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εκπομπή «Tlive» του ALPHA, ο 18χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς πως κάποιος του είπε το εξής: «Πάρε τη φωτοβολίδα, βγάλε το καπάκι και πέταξέ την στους μπάτσους». Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του τραυματία αστυνομικού, Στέλιος Αυγέρης, δήλωσε πως ο συλληφθείς δεν είναι μέλος κάποιου Συνδέσμου και τόνισε: «Δεν άλλαξε καμία κατάθεση ο 18χρονος. […] Δεν γνωρίζουμε αν η φωτοβολίδα που έριξε ο 18χρονος είναι αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό».

Βαρύ κατηγορητήριο για τον 18χρονο

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος συλληφθείς για τα επεισόδια στον Ρέντη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη (14/12) και εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Ακόμα, ο νεαρός βαρύνεται με τις κατηγορίες για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών,για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.

Σχετικά Άρθρα