Οπαδική βία: “Κλείδωσε” η πρώτη βασική απόφαση – Χωρίς φιλάθλους όλοι οι αγώνες – Ανακοινώσεις από Μαρινάκη

 Οπαδική βία: “Κλείδωσε” η πρώτη βασική απόφαση – Χωρίς φιλάθλους όλοι οι αγώνες – Ανακοινώσεις από Μαρινάκη

Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας που αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός. Από το Μέγαρο Μαξίμου στέλνουν αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν πρόκεται να υπάρξει ούτε ανοχή, ούτε έλεος σε όσους όσους υποκινούν την οπαδική βία όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. 

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στην έκτακτη σύσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να υπάρξει άμεσα αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας και σε αυτό το πλαίσιο τέθηκαν επι τάπητος συγκεκριμένες προτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκαν τα ενδεχόμενα:

  • να κλείσουν οι θύρες των οργανωμένων οπαδών,
  • να διακοπεί το επαγγελματικό πρωτάθλημα, ή
  • να συνεχιστούν αλλά χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Το επικρατέστερο σενάριο θεωρείται η πραγματοποίηση των ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων χωρίς φιλάθλους, μέχρι νεωτέρας.

Μαλιστα φαίνεται να έχει ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καθώς και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, ενώ ενημερωμένες φέρονται να είναι και οι ομάδες που -βάσει προγράμματος- θα αντιμετωπίσουν προσεχώς τις ελληνικές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκη Βορίδης σε συνέντευξη του παραδέχθηκε πως «ότι έχουμε κάνει –  έχουμε κάνει πολλά και ορισμένα από αυτά έχουν αποδώσει – δεν είναι αρκετά» ενώ ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξαγγείλει την αυστηροποίηση των ποινών για περιστατικά οπαδικής βίας, κάτι που θα φανεί το προσεχές διάστημα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το στίγμα των μέτρων αντιμετώπισης που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα απο την κυβέρνηση έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης που συμμετείχε στην έκτακτη σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό.

“Δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη αντιμετώπιση ή μία απόπειρα αντιμετώπισης με τους συγκεκριμένους τρόπους” ανέφερε χαρακτηριστικά προαναγγέλοντας αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης. Τόνισε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να δώσει συνέχεια σε ένα πλαίσιο αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων με έναν τρόπο αδυσώπητο, που δεν πρόκειται να αφήσει περιθώρια σε κανέναν. “Θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μία αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού χωρίς έλεος” υπογράμμισε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του χθες εξέφρασε την οργή του για τον τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια στο Ρέντη, τονίζοντας πως “οι αστυνομικοί είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας”.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει σκληρή μάχη για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας γιατί “το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία”. 

Σχετικά Άρθρα