Οικονόμου: Αδύνατον να μην υπάρχει αστυνομική παρουσία στα γήπεδα

 Οικονόμου: Αδύνατον να μην υπάρχει αστυνομική παρουσία στα γήπεδα

Τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού σε επεισόδια στου Ρέντη κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο δελτίο του ANT1. «Σε ένα αθλητικό γεγονός που υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αστυνομική παρουσία. Εκείνο που χρειάζεται είναι να σταθμίσουμε ξανά τον ρόλο και τον τρόπο που η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της στα γήπεδα» είπε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα εξήγησε ότι η αστυνομία όταν βρίσκεται στα γήπεδα δεν μπορεί να συλλαμβάνει όποιον έχει ποινικό παρελθόν. «Η αστυνομία για να συλλάβει κάποιον πρέπει να έχει στοιχεία», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα σημείωσε ότι «οι ΠΑΕ πρέπει να εφαρμόσουν πράγματα που είναι ψηφισμένα».

«Υπάρχουν δύο βασικά προβλήματα στα γήπεδα. Μία αδυναμία ελέγχου το αν αυτός που έχει πληρώσει είναι αυτός που πάει και κάθεται στο γήπεδο και μία αδυναμία ελέγχου μέσω του συστήματος καμερών» πρόσθεσε.

Σχετικά με το τελευταίο συμβάν οπαδικής βίας που σημειώθηκε στο Ρέντη, ο κ. Οικονόμου εξαιτίας της μαζικής προσαγωγής ατόμων, έχουν συλλεχθεί πλήθος στοιχειών τα οποία εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. και τα οποία θα ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Τέλος ανέφερε ότι θα ζητήσει επανέλεγχο μίας σειράς υποθέσεων προκειμένου να βοηθηθούν οι Αρχές να αντιμετωπίσουν συνολικά το φαινόμενο της οπαδικής βίας και τις «αγέλες των χούλιγκαν».

Σχετικά Άρθρα