Κουτσούμπας: Ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής

 Κουτσούμπας: Ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου, σε μεγάλη εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής στο ΣΕΦ είπε ότι το ΚΚΕ συζητά στην Αττική και σε όλη τη χώρα με εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα που αναζητούν «τι μπορούμε να κάνουμε και πώς θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που ολοένα και χειροτερεύει». «Έχουμε τις απαντήσεις, έχουμε και το σχέδιο κι αυτά θέλουμε να συζητήσουμε και σήμερα μαζί σας. Θα έλεγα ότι με εύστοχο τρόπο αποτυπώνονται και στον τίτλο της σημερινής εκδήλωσης: Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε’» τόνισε.

Είπε ότι η αισιοδοξία του κόμματος «είναι πραγματική και πηγάζει από την ακλόνητη πίστη ότι ο λαός μας, όπως και όλοι οι λαοί, μπορούν αν το αποφασίσουν να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, βαδίζοντας στο δρόμο της σύγκρουσης με το σύστημα της εκμετάλλευσης, επιβάλλοντας το δίκιο τους».

Επισήμανε ότι η αισιοδοξία αυτή «επιβεβαιώνεται και από τη δυναμική που καταγράφει η άνοδος του κύρους του ΚΚΕ σε ευρύτερες εργατικές λαϊκές δυνάμεις» προσθέτοντας ότι «σήμερα δημιουργούνται ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις για πλατιά συμπόρευση με το ΚΚΕ». Πρόσθεσε ότι «ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, το οποίο δεν είναι τυχαίο ούτε συγκυριακό. Γιατί αυτό το ρεύμα σφυρηλατήθηκε μέσα στα μεγάλα γεγονότα των προηγούμενων ετών».

Είπε ότι ο δρόμος για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων «ανοίγει μέσα από τα μικρά και μεγάλα μέτωπα που έχουμε μπροστά μας, βάζοντας στο στόχαστρο την πολιτική της ΝΔ η οποία μπορεί να κουνάει το δάχτυλο του 41%, όμως ξέρει καλά πως η δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική της δυναμώνει και θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, γιατί και τα σινιάλα στην παγκόσμια και ελληνική οικονομία δεν είναι καλά και τα ζόρια θα μεγαλώνουν».

Σημείωσε ότι «ένα πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ δεν ήταν μόνο οι απώλειες της σε δήμους και Περιφέρειες, αλλά και τα μεγάλα ποσοστά της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’, που δείχνουν ότι ο εργαζόμενος λαός αντιλαμβάνεται ότι η ΝΔ έχει αντίπαλο – κι αυτό είναι το ΚΚΕ».

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ «μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για τη συλλογική σύμβαση σε όλους τους κλάδους, στον αγώνα για να αναχαιτιστεί η επίθεση στο εργατικό-λαϊκό εισόδημα η οποία συνεχίζεται».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, επισήμανε ότι, παρά το «κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση, τα παζάρια πραγματοποιούνται πάνω στο πολύ επικίνδυνο πλαίσιο που διαμορφώνουν οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί, που οδηγούν σε οδυνηρές διευθετήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο». Υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται επαγρύπνηση, σημείωσε ότι «στην πραγματικότητα δρομολογείται μια εφ’ όλης της ύλης διαπραγμάτευση, και στο τραπέζι παραμένουν οι απαράδεκτες διεκδικήσεις της τουρκικής άρχουσας τάξης».

Είπε ότι κανείς δεν μπορεί να αδιαφορεί όταν «η ΝΔ στηρίζει το έγκλημα του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού», προσθέτοντας ότι «η πάλη για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως λαός, απαιτώντας ταυτόχρονα την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία».

Σχετικά Άρθρα