Καταγγελία: Πήρε δάνειο, μπήκε στο νόμο Κατσέλη και του βγάζουν το σπίτι στον πλειστηριασμό

 Καταγγελία: Πήρε δάνειο, μπήκε στο νόμο Κατσέλη και του βγάζουν το σπίτι στον πλειστηριασμό

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN έγινε καταγγελία από πολίτη, ο οποίος κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό, παρότι είχε υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη.

Ο κ. Φώτης πήρε ένα κατασκευαστικό δάνειο με εγγυήτρια την μητέρα του και, παρότι μπήκε στον νόμο Κατσέλη, το σπίτι του βγαίνει σε πλειστηριασμό. «Αυτό ήταν ένα δάνειο του 2008 επισκευαστικό. Εγώ τότε δούλευα σε πολεμική βιομηχανία, έπαιρνα καλά λεφτά, μπορούσα να το πληρώνω, ήταν γύρω στα 85.000 ευρώ και πλήρωνα τη δόση μου κανονικά Είχα βάλει εγγυήτρια τη μητέρα μου γιατί είχε την επικαρπία του σπιτιού. Από το 2011, όμως, που άρχισαν τα μεγάλα προβλήματα, ενιαία μισθολόγια και τέτοια, ο μισθός μου, από 1.500 – 1.600 ευρώ που έπαιρνα, εκείνη την εποχή, πήγε στα 800€. Συν αυτό, άρχισαν και προβλήματα στην εταιρεία, δε μας πληρώνανε σταθερά και τέτοια. Με αποτέλεσμα, να μην μπορώ να πληρώνω, μπήκα στον νόμο Κατσέλη, δεν μπόρεσα να πληρώνω τότε ακόμα και τον νόμο Κατσέλη γιατί μάς κάνανε τρίμηνα και τετράμηνα απληρωσιάς. Με αποτέλεσμα, το 2020, να θεωρηθώ έκπτωτος. Τώρα το ποσό είναι γύρω στα 103.000€. Η μητέρα μου είναι 95 χρονών με κινητικά προβλήματα. Μένει αυτή μέσα στο σπίτι εγώ μένω με ενοίκιο με τη γυναίκα μου. Το θέμα είναι ότι το δικαστήριο έκανε δεκτή την επάνοδό μου στον νόμο Κατσέλη και τώρα, η εταιρεία που έχει γίνει ο πλειστηριασμός ζητάει να εκκενωθεί το σπίτι. Θα πεθάνουν τη μητέρα μου πριν την ώρα της. Αυτό το δάνειο ήταν στην Εθνική Τράπεζα και, επί έναν χρόνο, σχεδόν τους παρακαλούσα να μού κάνουν κάποια ρύθμιση, το 2020 – 21, και ενώ μού λέγαν από τη μία μέρα στην άλλη ότι θα γίνει, τελικά με ενημέρωσαν ότι πουλήθηκε σε fund», είπε.

Έχει δικαιωθεί δικαστικά, αλλά το fund ζητάει το σπίτι του

Ο δικηγόρος του καταγγέλλοντα, Κώστας Τσουκαλάς, εξήγησε ότι, στην περίπτωση του κ. Φώτη, ο πλειστηριασμός στο ακίνητο έγινε καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει σε ένδικα μέσα. Στη συνέχεια, κάνανε μαζί αίτηση να επανέλθει στον νόμο Κατσέλη, που έγινε και δεκτή. Το δικαστήριο έκρινε και τού χορήγησε προσωρινή διαταγή που τού λέει ότι πληρώνει 180 ευρώ τον μήνα και διατηρεί το ακίνητο. Ο πελάτης του έστειλε mail στο fund στο οποίο σημείωσε ότι επιθυμεί να πληρώνει τις δόσεις του, ωστόσο, δεν έλαβε καμία απάντηση και, ταυτόχρονα, απέστειλαν εξώδικο να παραδώσει το ακίνητο. Ενώ, δηλαδή, υπάρχει δικαστική απόφαση παράτασης χρόνου, το fund έχει κάνει τον πλειστηριασμό και συνεχίζει να διεκδικεί το ακίνητο. Ο κ. Φώτης έχει προσφύγει σε όλα τα ένδικα μέσα, έχει δικαστική απόφαση η οποία τον καλύπτει, όμως, το fund, επειδή έχει γίνει ο πλειστηριασμός, προχωράει. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι απαγορεύεται κάθε μεταβολή στην περιουσία του, μέχρι να δικαστεί η έκπτωση.

Σχετικά Άρθρα