Γεωργιάδης: Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός είναι βαρύτατα εκτεθειμένος για την ανακοίνωση

 Γεωργιάδης: Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός είναι βαρύτατα εκτεθειμένος για την ανακοίνωση

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε ότι «η Αστυνομία ενήργησε σωστά. Είναι βαριά εκτεθειμένος ο Ολυμπιακός για την ανακοίνωση που εξέδωσε. Απεδείχθη ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως τα περιέγραφε. Και είναι βαριά εκτεθειμένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κόκκαλης μάς έλεγε πόσο μεγάλο λάθος έκανε η Αστυνομία. Δεν εννοώ ότι ο Ολυμπιακός έκανε τα επεισόδια. Εννοώ την ανακοίνωση του Ολυμπιακού».

Αναφορικά με το ποιοι οργάνωσαν τα θλιβερά επεισόδια, ο υπουργός Εργασίας τονίζει πως «αν ισχύει η κατάθεση του δράστη, έχουμε κάποια φανατισμένα παιδιά, οργανωμένα, συμμορίες στην πραγματικότητα. Πήγαν στο γήπεδο με σκοπό να κάνουν επεισόδια με την Αστυνομία. Τους εξόπλισαν με όπλα και τους έδωσαν οδηγίες χρήσεως των όπλων. Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Οι ναυτικές φωτοβολίδες είναι όπλα. Πρόκειται για οργανωμένη συμμορία, όχι για οπαδούς, και θα περιμένουμε να ανοίξουν τα κινητά. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με οπαδικό φανατισμό. Έχουμε να κάνουμε με οργανωμένες συμμορίες. Μιλάμε για αγώνα βόλεϊ. Πόσος φανατισμός δικαιολογείται από ένα αγώνα βόλεϊ;».

Ερωτώμενος για ενδεχόμενες ευθύνες των ΠΑΕ και των ιδιοκτητών τους, ο Α. Γεωργιάδης απαντά: «Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι εμπλέκονται οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ. Κανένας επενδυτής, ιδιοκτήτης ΠΑΕ, δεν θέλει να καταστρέφει το ποδόσφαιρο, το ίδιο το αντικείμενο των επενδύσεών του. Για πρώτη φορά έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε τις μάσκες και να μάθουμε ποια συμφέροντα εξυπηρετούν αυτοί οι δράστες. Οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ χάνουν λεφτά από αυτά τα επεισόδια. Τι κέρδος έχουν οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ από τέτοια επεισόδια;».

Σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει η κυβέρνηση, ο υπουργός Εργασίας τονίζει πως «η κυβέρνηση δεν φοβάται. Μετά το τραγικό γεγονός, όλοι αντιλαμβανόμαστε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά ανθρώπους που αδικούνται. Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απολύτως αποφασισμένος να πατάξει την οπαδική βία. Ο πρωθυπουργός έχει πει πως τα μέτρα θα αλλάζουν ανάλογα με την ένταση του φαινομένου της οπαδικής βίας. Είναι πολύ δύσκολο να εξαλειφθεί πλήρως η βία γιατί έχουμε να κάνουμε με οργανωμένες συμμορίες. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη. Τα μέτρα τα ανακοινώνει το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και θα χρειαστεί να κάνουμε λίγη υπομονή».

Τέλος, αναφερόμενος στο εάν πρέπει να παραμείνει ή να φύγει η Αστυνομία από τα γήπεδα, αναφέρεται ότι «το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει όταν γίνονται επεισόδια. Οι εταιρείες security λειτουργούν επικουρικά. Υπάρχει κράτος για την αποκατάσταση της δημοσίας τάξεως και όργανα του κράτους για να αποκαθιστούν τυχόν διασάλευση της δημοσίας τάξεως. Οι ιδιωτικές εταιρείες security διαδραματίζουν έναν επικουρικό ρόλο. Το κράτος έχει το μονοπώλιο της νόμιμης κρατικής βίας», καταλήγει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά Άρθρα