ΑΠΘ: Φοιτητές διέκοψαν εκδήλωση που συμμετείχε ο Νατσιός (vid)

 ΑΠΘ: Φοιτητές διέκοψαν εκδήλωση που συμμετείχε ο Νατσιός (vid)

Ματαιώθηκε η παρουσίαση βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη – Δεληβάνη με τίτλο «Για την Ελλάδα που ματώνει» στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, στην οποία θα μιλούσε και ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός. Ομάδα φοιτητών μπήκε στην αίθουσα του ΑΠΘ φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και σήκωσε πανό, με αποτέλεσμα η εκδήλωση που θα συμμετείχε ο Δημήτρης Νατσιός να ματαιωθεί.

Σύμφωνα με το Thestival όταν οι διαμαρτυρόμενοι ρωτήθηκαν για ποιο λόγο κάνουν τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, απάντησαν ότι το κάνουν επειδή είναι καλεσμένος στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.

Η 90χρονη συγγραφέας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δήλωσε στους παριστάμενους ότι προετοίμαζε την συγκεκριμένη εκδήλωση τους τελευταίους έξι μήνες.

«Αυτό είναι φασισμός. Ο Νατσιός δεν είναι φασίστας. Είναι Έλληνας πατριώτης και σέβεται τις παραδόσεις μας. Τον ξέρω χρόνια. Είναι δάσκαλος. Οι μαθητές που βγαίνουν από τα χέρια του ξέρουν τι είναι ιστορία και τι είναι Ελλάδα. Αυτό που έκαναν είναι ντροπή. Ήρθαν άνθρωποι από την Αθήνα για την εκδήλωση. Ήρθαν ηλικιωμένοι. Δεν δικαιούται κανείς να διακόψει μια εκδήλωση. Θέλω να πω σε αυτά τα παιδιά ότι είναι σε στραβό δρόμο» δήλωσε στο thestival.gr, η συγγραφέας του βιβλίου Μαρία Δελιβάνη – Νεγρεπόντη.

Σχετικά Άρθρα