Ρέντη: ”Μου έδωσαν τη φωτοβολίδα και κάποιοι μεγαλύτεροι μου έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσω” λέει ο 18χρονος δράστης – Συγχαρητήρια Οικονόμου στην ΕΛ.ΑΣ.

 Ρέντη: ”Μου έδωσαν τη φωτοβολίδα και κάποιοι μεγαλύτεροι μου έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσω” λέει ο 18χρονος δράστης – Συγχαρητήρια Οικονόμου στην ΕΛ.ΑΣ.

Στη σύλληψη του δράστη που ευθύνεται για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια της Πέμπτης στου Ρέντη προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 18χρονο Έλληνα, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Πέμπτης μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Ο δράστης έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του.

18χρονος δράστης: ”Μου έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα και κάποιοι μεγαλύτεροι του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει”

Με βάση τη διήγηση του καθ’ ομολογίαν δράστη της επίθεσης εις βάρος του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, υπήρχε πληροφορία ότι θα γίνει επίθεση προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ ανδρών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Κάποια στιγμή ενημέρωσαν τον ίδιο και άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού να βγουν έξω από το γήπεδο. Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τον αγώνα έκαναν λόγο για περίπου 100-150 άτομα που βγήκαν εκείνη την ώρα.

Μόλις εξήλθαν του γηπέδου, προμηθεύτηκαν από άλλα άτομα τα αντικείμενα που πέταξαν προς τους αστυνομικούς. Στον ίδιο, όπως είπε, έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα και κάποιοι μεγαλύτεροι του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει. Οταν εκείνος την ενεργοποίησε, την εκσφενδόνισε και την είδε να χτυπάει στο έδαφος, ενώ αμέσως μετά είδε τον αστυνομικό να γονατίζει.

Στη συνέχεια ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα και κατόπιν βρέθηκε μεταξύ όσων προσήχθησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είναι γεννηθείς το 2005 και κάτοικος Ιλίου Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως, όπως έχει γίνει γνωστό, τη νύχτα των επεισοδίων χούλιγκανς έριξαν πάνω από 10 φωτοβολίδες. Την ίδια ώρα, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική ο 31χρονος αστυνομικός που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη.

Οικονόμου: ”Τα στοιχεία θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των χούλιγκανς”

Στη σύλληψη του δράστη που ευθύνεται για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια της Πέμπτης στου Ρέντη προχώρησε η ΕΛΑΣ, με τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου να κάνει την πρώτη του ανάρτηση για το ζήτημα τονίζοντας πως: «Από την επιχείρηση αυτή υπάρχουν πλέον πλήθος στοιχείων που θα βοηθήσουν τις Αρχές στην αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων χούλιγκανς, αλλά και όσων τους ανέχονται και τους υποκινούν».

Τα 3+1 «σκληρά» μέτρα που εξετάζονται για την οπαδική βία

Περισσότερο από δύο ώρες κράτησε η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας μετά τα επεισόδια στο Ρέντη. Συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί και φαίνεται πως οι πολιτικές αποφάσεις έχουν ληφθεί και θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αλλά και οι υπουργοί Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Το μήνυμα που μεταφέρεται είναι ότι οι πρέπει να «σπάσει» επιτέλους αυτός ο φαύλος κύκλος της βίας εντός και εκτός γηπέδων. «Δεν πάει άλλο» έλεγαν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη, με τον πρωθυπουργό να φαίνεται αποφασισμένος να πάρει σκληρές αποφάσεις.

Τα βασικά σενάρια που έχουν «πέσει στο τραπέζι»:

  • «Λουκέτο» στους οργανωμένους οπαδούς
  • Αγώνες χωρίς φιλάθλους
  • Διακοπή πρωταθλημάτων
  • Ευρωπαϊκός αποκλεισμός ομάδων

Συζητήθηκε και το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα, κάτι που θα σήμαινε όμως ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου, σχετικά με την παρουσία της των δυνάμεων της Αστυνομίας στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Σχετικά Άρθρα