Πρώτα “λουκέτο” στα γήπεδα και μετά στα πρωταθλήματα – 2 + 1 νέα σενάρια για την οπαδική βία- Προβληματισμός και συνεννοήσεις με την UEFA- Ο ρόλος της ΕΥΠ

 Πρώτα “λουκέτο” στα γήπεδα και μετά στα πρωταθλήματα – 2 + 1 νέα σενάρια για την οπαδική βία- Προβληματισμός και συνεννοήσεις με την UEFA- Ο ρόλος της ΕΥΠ

Με δεδομένο ότι δεν έχουν περάσει 4 μήνες από τα προηγούμενα “νέα μέτρα” για την οπαδική βία οι αυριανές ανακοινώσεις θα πρέπει να προκαλέσουν σοκ, όπως εκτιμούν κυβερνητικοί παράγοντες. Ειδικά αν ληφθούν υπόψιν οι ξεκάθαρες προειδοποιήσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, για την αντίδραση που θα προκαλούσε η μη συμμόρφωση.

Τώρα μετά τα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη όχι μόνο όλα δείχνουν ότι τίποτα δε έχει αλλάξει στον χώρο αλλά και ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση με τις συγκρούσεις οπαδών και σε άλλα αθλήματα.

Στη διυπουργική που πραγματοποιήθηκε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή και της ΕΥΠ η ζυγαριά φαίνεται πως γέρνει υπέρ των δραστικών μέτρων, όπως το κλείσιμο των γηπέδων με τη διακοπή των πρωταθλημάτων στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Προφανώς αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις δεν έγιναν την ίδια μέρα καθώς απαιτούνται μια σειρά από κρίσιμες συνεννοήσεις του ίδιου του πρωθυπουργού με την ηγεσία της UEFΑ.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αύριο Δευτέρα, και παρά το γεγονός ότι οι διαρροές γίνονται με το σταγονόμετρο, είναι κοινή πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα να υπάρξει η κλιμάκωση, την οποία είχε προαναγγείλει από τον Αύγουστο ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους προέδρους των τεσσάρων μεγαλύτερων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Αλ. Τσέφεριν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της ευρείας σύσκεψης συζητήθηκαν δύο σενάρια:

  • Η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς φιλάθλους
  • Η διακοπή όλων των πρωταθλημάτων
  • Ανάκληση της παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ στους οργανωμένους οπαδούς

Υπάρχει βέβαια και ο προβληματισμος η οπαδική βία να μεταφερθεί από τα γήπεδα και τους περιβάλλοντες χώρους, στους δρόμους των πόλεων γι’ αυτό και δεν αποκλείεται τα μέτρα να ανακοινωθούν κλιμακωτά.

Σχετικά Άρθρα