Πηγές ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες: “Να δούμε το περιεχόμενο της σχετικής διάταξης”

 Πηγές ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες: “Να δούμε το περιεχόμενο της σχετικής διάταξης”

Ένα από τα πλέον αδιαπραγμάτευτα πεδία στην πολιτική ατζέντα του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται πως είναι τα “εθνικά ζητήματα”. Η πρόταση Ραγκούση που έθεσε την συζήτηση σε νέο πλαίσιο.

Επίμονα ο Στεφανος Κασσελάκης τονίζει τον χαρακτήρα της “πατριωτικής Αριστεράς” ως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον ίδιο, μάλιστα, τα εθνικά ζητήματα είναι ένα από τα αδιαπραγμάτευτα πεδία στην πολιτική “ατζέντα” του.

Ενδιαφέρον, πλέον, πεδίο είναι η στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο ζήτημα των αμυντικών δαπανών στην ψήφιση του προϋπολογισμού σε μια εβδομάδα από σήμερα.

Δεν στέκεται αρνητικός ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του αλλά θα πρέπει να σταθμιστούν όλα τα δεδομένα πριν την απόφαση στην ψηφοφορία στη Βουλή επισημαίνεται από το «στρατόπεδο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Πρέπει να δούμε το περιεχόμενο της σχετικής διάταξης, το οποίο θα μελετηθεί στην κάθε του λεπτομέρεια, πριν αποφασιστεί η τελική στάση του κόμματος» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση Ραγκούση

Η συζήτηση άνοιξε με αφορμή την τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση από το βήμα της ΚΕ όταν αναφερόμενος στη ολική επαναφορά της κεντροαριστεράς και εντός του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το κόμμα να αναθεωρήσει ιδιαίτερα τώρα που μετά τη διάσπαση δεν υπάρχουν στο κόμμα τα αντίβαρα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Κι αυτό γιατί όπως είπε το στέλεχος που πρωτοστάτησε στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ η τακτική του κόμματος τα προηγούμενα κόστισε ακριβά και προεκλογικά.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ραγκούσης ζήτησε αυτή η μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των αμυντικών να αρχίσει από τον τρέχοντα προϋπολογισμό με στόχο όπως εξήγησε αιφνιδιάζοντας την ηγετική ομάδα για «να αφαιρέσουμε έτσι, ένα όπλο-σύμβολο από τη φαρέτρα της ΝΔ εναντίον μας. Διατηρώντας βεβαίως στο ακέραιο την κριτική μας για τις αποφάσεις αμυντικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης».

Σχετικά Άρθρα