Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες ότι τα χημικά της αστυνομίας έξω από το ΑΠΘ για ένα… πάρτι “έπνιξαν” το νοσοκομείο “Γεννηματάς” (vid)

 Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες ότι τα χημικά της αστυνομίας έξω από το ΑΠΘ για ένα… πάρτι “έπνιξαν” το νοσοκομείο “Γεννηματάς” (vid)

Η ένταση στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε όταν η αστυνομία περικύκλωσε τον χώρο πέριξ της Φυσικομαθηματικής σχολής στο ΑΠΘ, εμποδίζοντας τη διεξαγωγή μίας εκδήλωσης που διοργάνωνε η πολιτική συλλογικότητα «Ομάδα δράσης & Αλληλεγγύης, Ανάρες». Όμως από ότι φαίνεται οι ενέργειες της αστυνομίας στον χώρο έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είχε επιπτώσεις και στο νοσοκομείο καθώς τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν μόλις 10 μέτρα από την πύλη του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Οι άνδρες των ΜΑΤ έριξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική στο νοσοκομείο, το οποίο, μάλιστα εφημέρευε. Οι περιγραφές που δίνουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου και συνοδοί ασθενών, είναι χαρακτηριστικές.

  • Έγιναν εδώ επεισόδια, ρίξαν δακρυγόνα;
  • Φύγαν τώρα, ναι.
  • Και τι, φτάσαν τα δακρυγόνα, εδώ μέχρι το νοσοκομείο;
  • Απέναντι τα ρίξαν, εδώ.
  • Και μύριζε εδώ, δηλαδή;
  • Ε ναι, αφού απέναντι, εδώ μέσα τα ρίξανε, εδώ μπροστά.
  • Ευχαριστώ, καλή συνέχεια.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει το Infolibre.gr, η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα σε διαδηλωτές, οι οποίοι προσπαθούσαν να εισέλθουν στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Μάλιστα στο οπτικοακουστικό υλικό, φαίνεται καθαρά η αστυνομία να χρησιμοποιεί τους εκτοξευτήρες δακρυγόνου αερίου, μόλις 10 μέτρα έξω από την Πύλη του νοσοκομείου. 

Βίντεο δείχνουν ανθρώπους να προσπαθούν να αναπνεύσουν σε σημεία που βρίσκονταν πολύ πιο μακριά από το σημείο εκτόξευσης του δακρυγόνου σε σχέση με το νοσοκομείο.

Σχετικά Άρθρα