Παραιτήθηκε από το “Στο Κόκκινο” η Ευγενία Λουπάκη- Τι έγραψε για τους λόγους

 Παραιτήθηκε από το “Στο Κόκκινο” η Ευγενία Λουπάκη- Τι έγραψε για τους λόγους

Η Ευγενία Λουπάκη αποχώρησε τελικά από τον κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στον 105.5 Στο Κόκκινο. Πώς εξηγεί αυτή την πράξη και τους λόγους:

Στην Γ’ γυμνασίου μέσα στη μαύρη Χούντα, έσκισα το βιβλίο των Θρησκευτικών και σκόρπισα τα κομματάκια του στο διάδρομο. Όταν το πήρε χαμπάρι ο χουντικός καθηγητής μας, έγινε της τρελής όπως καταλαβαίνετε. Εισέπραξα μια πενταήμερη αποβολή και διαγωγή κοσμία, ενώ στο ενδεικτικό μου ο βαθμός ήταν 18,6. Η αδελφή μου Γεωργία τα θυμάται καλά.
Επειδή διαβάζω πολλά πανομοιότυπα δημοσιεύματα που εκθέτουν κάθε είδους ανεξάρτητη λειτουργία του σταθμού, δηλώνω ότι κανένα δεν έχει εμένα ως πηγή. Δεν έχω μιλήσει σε κανέναν. Σε κανέναν απολύτως.
Αλλά τώρα θα μιλήσω σε σας, πολύ σύντομα μετά από δύο πολύ άσχημες νύχτες. Το μοναδικό κόμμα μου είναι η Αριστερά, το σπίτι και η οικογένειά μου ήταν το Κόκκινο.
Είναι αβάσταχτο προς το παρόν, αλλά θα θυμηθώ ως αυθεντική Κρητικιά τον Καζαντζάκη «Θε μου μη μου δώσεις όσα μπορώ ν’ αντέξω».
Θα το αντέξω λοιπόν, δεν θα επιτρέψω ακρωτηριασμό της αξιοπρέπειάς μου, που τη διαφύλαξα σαράντα πέντε χρόνια στη δημοσιογραφία, από τα οποία τα δεκαεννιά στο Κόκκινο.
Εκφράζω την αγάπη και τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου που αγωνίζονται για ανατροπή αυτής της προσβλητικής απόφασης, τους ευχαριστώ και θα είμαι στο πλευρό τους, διότι δεν αφορά μόνο εμένα.
Εκφράζω την βαθειά ευγνωμοσύνη μου στους ακροατές και τις αγαπημένες μου ακροάτριες. Θα μου λείψετε πολύ.

Στο post σχολίασε ο Γιώργος Καρελιάς: «Δεν σε αντέχουν, μην επιμείνεις, η υπόθεση είναι χαμένη. Όπως και η συνολικότερη υπόθεση αυτού του χώρου. Το έγκλημα, που ολοκληρώθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου, είναι διαρκές. Και κάθαρση δεν μπορεί να επέλθει. Κράτα τις τόσες ωραίες δεκαετίες, το παρελθόν μόνο, από εκεί».
Και η απάντηση της Ευγενίας: «Μα δεν επιμένω παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων μου. Αποχωρώ. Λεπτομέρειες στο μέλλον γιατί τώρα πονάει πολύ».

Σχετικά Άρθρα