Οπαδική βία: Τι συζητήθηκε στην σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – Ανακοινώσεις τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

 Οπαδική βία: Τι συζητήθηκε στην σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – Ανακοινώσεις τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για το ζήτημα της οπαδικής βίας, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Στο τραπέζι η διακοπή όλων των πρωταθλημάτων μέχρι νεωτέρας

Με «συνταγή Θάτσερ» είναι πολύ πιθανό να κινηθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τα δραματικά γεγονότα που συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ο Κ. Μητσοτάκης εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» σε όλες τις εκδηλώσεις του επαγγελματικού αθλητισμού (ποδόσφαιρο, βόλεϊ κ.λπ.) μέχρι νεωτέρας, με στόχο όλοι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την πάταξη της οπαδικής βίας.

Το κλίμα στην κυβέρνηση είναι βαρύ καθώς το πρόσφατο χτύπημα προστέθηκε σε μια σειρά αιματηρών επεισοδίων οπαδικής βίας, με αποκοκρύφωμα τη δολοφονία του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ, Μιχ. Κατσουρή, τον περασμένο Αύγουστο από ναζί χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο πρωθυπουργός, επιστρέφοντας από τη Χάγη, θα κληθεί να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Τρία σενάρια

  1. Ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Το ζητούν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, καθώς κινδυνεύει η ζωή τους. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.
  2. Διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Ακούγεται πολύ τολμηρό, αλλά κυβερνητικές πηγές δεν διαψεύδουν τίποτα λέγοντας πως οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα είναι αυστηρές, καθώς «δεν πάει άλλο».
  3. Διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Σχετικά Άρθρα