Καιρός: Τσουχτερό κρύο με βροχές και χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

 Καιρός: Τσουχτερό κρύο με βροχές και χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Αρκετά… χειμωνιάτικο αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, καθώς βροχές και καταιγίδες πρόκειται να εμφανιστούν σε αρκετές περιοχές ενώ ισχυροί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Αιγαίο. Αισθητή πτώση θερμοκρασίας, ακόμα και κάτω από το μηδέν σε ορισμένες περιοχές όπου θα υπάρχουν και χιονοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παρουσιάσει νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη μετά το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα από το βράδυ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 02 έως 14 και στη νησιωτική χώρα από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση Δευτέρας 11/12

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία στα βόρεια, τα δυτικά και τα κεντρικά ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Πρόγνωση Τρίτης 12/12

Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα το πρωί. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Πρόγνωση Τετάρτης 13/12

Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Σχετικά Άρθρα