Ιατρικό ανακοινωθέν: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο τραυματίας αστυνομικός στου Ρέντη

 Ιατρικό ανακοινωθέν: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο τραυματίας αστυνομικός στου Ρέντη

Το δεύτερο κρίσιμο 24ωρο που παλεύει να κρατηθεί στη ζωή διανύει ο σοβαρά τραυματισμένος 31χρονος αστυνομικός, που χτυπήθηκε με ναυτική φωτοβολίδα το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ρέντη και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Νίκαιας.

Η κατάσταση της υγείας του παραμένει εξαιρετικά σοβαρή και το ιατρικό ανακοινωθέν που πριν λίγο εξέδωσε η διοικηση του νοσοκομείου αναφέρει τα εξής: 

“Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες  δόσεις  αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος”.

Η πορεία των ερευνών

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός Γεωργιανού μετά τα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γεωργιανός βρισκόταν στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, για το Λιγκ Καπ στο βόλεϊ και ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, σε βάρος του συγκεκριμένου άνδρα υπάρχει απόφαση για παράνομη διακίνηση μεταστών. Συνεπώς συνελήφθη και το πρωί του Σαββάτου οδηγείται στον εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ ελεύθεροι αφέθηκαν οι 424 οπαδοί που προσήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, μετά την επίθεση χούλιγκαν στα ΜΑΤ στο πλαίσιο του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, όμως οι έρευνες των Αρχών για να βρεθεί το άτομο που έκανε τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Τουλάχιστον έξι από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, δείγμα DNA η ακόμα και δείγμα για ανίχνευση πυρίτιδας στα χέρια τους και έχει ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Σύμφωνα με τον νόμο εάν δεν υπάρχει σύλληψη, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει δείγμα DNA.  

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 30 από τους προσαχθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, όπως προέκυψε από τα αρχεία της Αστυνομίας, ενώ στο μιρκόσπίκιο φαίνεται να έχουν μπει 25 που θεωρούνται «σεσημασμένοι χούλιγκαν» . 

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται καθώς υπάρχουν πολλά και σημαντικά ευρήματα από τον χώρο του γηπέδου. Μάλιστα, όπως μετέδωσε στο OPEN ο Φάνης Καραμπατζάκης, ανάμεσα στα ευρήματα έχουν βρεθεί υπολείμματα από τη ναυτική φωτοβολίδα, που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό στην μηριαία αρτηρία του αριστερού ποδιού με αποτέλεσμα να δίνει μάχη για τη ζωή του στην Εντατική.

Οι αστυνομικοί φέρεται βα βρήκαν στους χώρους των τουαλετών υπολείμματα από καμμένα ρούχα, αλλά και σκουρόχρωμα φούτερ και κουκούλες τύπου full face, που οι χούλιγκαν λόγω της αιφνιδιαστικής κίνησης του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής δεν πρόλαβαν να τυλίξουν στις φλόγες. Επίσης, συνέλεξαν υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενο σουγιά, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Σχετικά Άρθρα