Ερντογάν: ”Ο ΟΗΕ έχει μετατραπεί σε συμβούλιο που προστατεύει το Ισραήλ”

 Ερντογάν: ”Ο ΟΗΕ έχει μετατραπεί σε συμβούλιο που προστατεύει το Ισραήλ”

Πολυμέτωπη επίθεση κατά του ΟΗΕ, της Δύσης, των ΗΠΑ και του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Κωνσταντινούπολη. «Οι επιθέσεις κατά των μουσουλμάνων έχουν αυξηθεί. Η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ έχει κυριεύσει τη Δύση σαν δηλητήριο. Νομιμοποίησαν τις αντι-ισλαμικές ενέργειες με το πρόσχημα της ελευθερίας της σκέψης» είπε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητη η μεταρρύθμιση του ΟΗΕ. «Ένας δίκαιος κόσμος είναι εφικτός, αλλά όχι με την Αμερική» τόνισε.

«Το Ισλάμ και η ξενοφοβία στις δυτικές κοινωνίες αποτελούν απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η χρήσγη της έννοιας του τρομοκράτη έχει μετατραπεί σε κάλυψη για τη δολοφονία αθώων. Το αντιμουσουλμανικό και μεταναστευτικό συναίσθημα έχει αυξηθεί σε πολλά μέρη του κόσμου, από τον Καναδά μέχρι τις ΗΠΑ. Οι επιθέσεις κατά των μουσουλμάνων αυξήθηκαν. Η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ έχει κυριεύσει τη Δύση σαν δηλητηριώδης κισσός. Νομιμοποίησαν τις αντι-ισλαμικές ενέργειες με το πρόσχημα της ελευθερίας της σκέψης» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Το μέρος όπου η Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συνθλίβεται ξεκάθαρα είναι η Γάζα. Περισσότεροι από 18 χιλιάδες αδελφοί μας από τη Γάζα σκοτώθηκαν. Οι δύο στους τρεις Παλαιστίνιους που δολοφονούνται βάναυσα από το Ισραήλ είναι γυναίκες ή παιδιά. Όλοι οι οικισμοί αμάχων βομβαρδίζονται άγρια από το Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει καταδικάσει εκατομμύρια ανθρώπους σε πείνα και θάνατο. Στη Γάζα σφαγιάζεται οτιδήποτε σχετίζεται με την ανθρωπότητα» πρόσθεσε και συνέχισε, σχολιάζοντας τις χθεσινές εξελίξεις με το ψήφισμα του ΟΗΕ για την εκεχειρία στη Γάζα: «Η κατάπαυση του πυρός απορρίφθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχει τέτοια δικαιοσύνη; Ένας δίκαιος κόσμος είναι εφικτός, αλλά όχι με την Αμερική. Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ».

«Δεν έχουμε καμία ελπίδα μετο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Δεν υπήρξε απόφαση για κατάπαυση του πυρός λόγω του βέτο των ΗΠΑ. Το γεγονός ότι ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από τις 5 μεγάλες δυνάμεις φάνηκε για άλλη μια φορά. Είναι απαραίτητο να μεταρρυθμιστεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο ΟΗΕ μετατράπηκε σε ένα συμβούλιο για να προστατεύει το Ισραήλ. Είμαστε ο αντίπαλος του καταπιεστή, όποιος κι αν είναι αυτός, και ο προστάτης των καταπιεσμένων. Οι “Χασάπηδες της Γάζας” πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας στα διεθνή δικαστήρια» τόνισε ο Ερντογάν.

Σχετικά Άρθρα