Το Ρολόι της Αποκάλυψης θα «δείξει» το τέλος της ανθρωπότητας το 2024

 Το Ρολόι της Αποκάλυψης θα «δείξει» το τέλος της ανθρωπότητας το 2024

Δυσοίωνα είναι τα σενάρια για το 2024 καθώς, σύμφωνα με το Ρολόι της Αποκάλυψης, το έτος που πλησιάζει θα σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας, σύμφωνα με τη «Mirror».

Το ρoλόι με τους δείκτες του να αιωρούνται κοντά στα μεσάνυχτα («Doomsday Clock»), είναι μια συμβολική συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να προειδοποιεί τον κόσμο πόσο κοντά βρίσκεται στην καταστροφή.

Το 2023, ύστερα από μια χρονιά που σημαδεύτηκε από πόλεμο, πολιτικό χάος και φυσικές καταστροφές, η κατάσταση θα είναι τόσο δραματική που θα οδηγήσει στον αφανισμό του ανθρώπινου είδους, αλλά και του ζωικού βασιλείου.

«Όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, είτε θα υπάρξει κάποιος πυρηνικός πόλεμος ή μια καταστροφική κλιματική αλλαγή που θα εξαφανίσει τους κατοίκους του πλανήτη», σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.

Πότε ξεκινά η ιστορία του «ιδιαίτερου» ρολογιού

Το ρολόι «Doomsday» χρονολογείται από τις πρώτες μέρες του Ψυχρού Πολέμου. Δημιουργήθηκε ως αναπόσπαστο χαρακτηριστικό ενός περιοδικού που ονομάζεται «Bulletin of Atomic Scientists».

Καθιερώθηκε το 1947 από τους επιστήμονες και τους μηχανικούς του «Manhattan Project» που συνδέονταν στενά με την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας.

Η συμβολική συσκευή δημιουργήθηκε εν μέρει από επιστήμονες και μηχανικούς που βοήθησαν στο περίφημο έργο του Μανχάταν (1947).

Αφότου οι επιστήμονες κατασκεύασαν τις πρώτες πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ, ξεκίνησαν την πρωτοβουλία να παρακολουθούν πόσο πλησίαζε στο τέλος της ανθρωπότητας.

Έρχεται το τέλος;

Στις 24 Ιανουαρίου του 2023, το «Bulletin of Atomic Scientists» έβαλε μπροστά τους δείκτες του Doomsday Clock. Το ρολόι βρίσκεται τώρα 90 δευτερόλεπτα έως τα μεσάνυχτα – το πιο κοντινό από το 1947.

Αυτό σημαίνει ότι, η επόμενη χρονιά μπορεί να είναι και η τελευταία μας… και να αντιμετωπίσουμε τόσο πολλά δεινά στον πλανήτη που θα οδηγήσουν στο τέλος της ανθρωπότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ANATROPINEWS

Σχετικά Άρθρα