Όλιβερ: “Κατέθεσε ως μάρτυρας, όχι ως ύποπτος” – Οι δηλώσεις της δικηγόρου του ιδιοκτήτη – Δύο νέες μαρτυρίες προκαλούν ερωτήματα

 Όλιβερ: “Κατέθεσε ως μάρτυρας, όχι ως ύποπτος” – Οι δηλώσεις της δικηγόρου του ιδιοκτήτη – Δύο νέες μαρτυρίες προκαλούν ερωτήματα

Σε διευκρινίσεις προχώρησε η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, του χάσκι που ξεψύχησε στην Αράχωβα μετά από τον άγριο βασανισμό, αναφέροντας ότι ο εντολέας της εξετάστηκε από τις Αρχές ω μάρτυρας και όχι ως ύποπτος, απαντώντας στην ουσία στις κατηγορίες που θέλουν να τον συνδέσουν με το έγκλημα.

Όπως υποστήριξε, ο άνδρας έδωσε στοιχεία για τις συνθήκες διαβίωσης του Όλιβερ και περιέγραψε τι συνέβη όταν βρήκε το ζώο τραυματισμένο. Η δικηγόρος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο ιδιοκτήτης του χάσκι δεν γνωρίζει το ποιος θα μπορούσε να είναι ο δράστης.

  • Οι αστυνομικοί έχουν δει δεκάδες ώρες υλικού και από τις ημέρες που προηγήθηκαν της κακοποίησης, πριν δηλαδή την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023. Από την έρευνα προκύπτει ότι ο «Όλιβερ» περιφερόταν στους δρόμους της Αράχωβας και τις ημέρες πριν την Κυριακή, δηλαδή στις 24 και στις 25 Νοεμβρίου.

Μέχρι την Κυριακή το σκυλί φαίνεται να είναι καλά και μάλιστα κινείται στην περιοχή με τρόπο που δείχνει ότι αισθάνεται ότι είναι σε απολύτως γνώριμο περιβάλλον. Οι αστυνομικοί εστίασαν περισσότερο στην εξέταση υλικού από τρεις κάμερες καταστήματος που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι του ιδιοκτήτη του «Όλιβερ». Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν μέσα από τις κάμερες κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στον δράστη.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο «Live News», το κύριο ζητούμενο των Αρχών είναι να προσδιορίσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Όπως ανέφερε, το γεγονός ότι η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, που κάνει λόγο για βιασμό του ζώου με αιχμηρό αντικείμενο, δεν επιβεβαιώνεται από την πρώτη, είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση η ιατροδικαστής που εξέτασε αρχικά το ζώο.

  • Ακόμα, ο καθηγητής κτηνιατρικής που θα εξετάσει τα υπολείμματα του σώματος του χάσκι μετά την εκταφή του, μελετώντας τις φωτογραφίες του, δεν επιβεβαιώνει την κακοποίηση.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος πρόσθεσε ότι δύο μάρτυρες που έχουν μιλήσει στους αστυνομικούς, ανέφεραν ότι άκουσαν γαβγίσματα την ώρα που υποτίθεται συνέβη κάτι στον Όλιβερ, που όπως υποστήριξαν παραπέμπουν σε επίθεση σκύλων.

«Υπάρχουν ντοκουμέντα για την κακοποίηση του Όλιβερ – Τα έχει η αστυνομία»

Για την κατάσταση στην Αράχωβα μετά το άγριο περιστατικό κακοποίησης και βάναυσου θανάτου του χάσκι Όλιβερ, μίλησε σήμερα ο δήμαρχος της περιοχής, τονίζοντας ότι «έχει αλλάξει η ζωή».

«Όταν το πρωτοακούσαμε, σοκαριστήκαμε. Τα παιδιά μας πήγαιναν στα φροντιστήρια μόνα τους, τώρα πηγαίνουν με συνοδεία των γονιών. Ο φονιάς μπορεί να είναι δίπλα μας. Όταν έγινε το σκηνικό αυτό, το σαββατοκύριακο εκείνο είχαμε και 10.000 επισκέπτες στην Αράχωβα. Μπορεί να είναι ντόπιος ή ξένος. Θέλουμε να βρεθεί άμεσα γιατί έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που δεν είναι φυσιολογικός.»

Τα παραπάνω είπε στο MEGA, o δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας Γιάννης Σταθάς, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν ντοκουμέντα που έχουν δοθεί στην αστυνομία και τα επεξεργάζεται.

Για την ολιγωρία γύρω από την εξιχνίαση της υπόθεσης, ο κ. Στάθας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «για το περιστατικό έχουμε βγάλει δελτίο τύπου από 1η Δεκεμβρίου και καλώ τον κόσμο να μιλήσει. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να μαζέψουμε πληροφορίες. Η αστυνομία δεν έχει μιλήσει για τις έρευνες και όλοι περιμένουμε να μιλήσουν εισαγγελία και αστυνομία».

Και συμπλήρωσε: «Φυσικά και υπάρχουν ντοκουμέντα που έχουν δοθεί στην ΕΛ.ΑΣ και τα επεξεργάζονται. Για να φύγει και αυτή η σκιά ότι κρύβουμε πράγματα. Έκανα χαρτί για να μας απαντήσει η αστυνομία για την πορεία των ερευνών και η εισαγγελία αν κάποιος δημότης έχει αρνηθεί να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία».

Υπογράμμισε επίσης ότι «τα εν λόγω ντοκουμέντα είναι από κάμερες, και ζήτησα να στείλουν πιο εξειδικευμένους ανθρώπους γιατί στο τμήμα μας υπάρχει υποστελέχωση και δεν υπάρχει και η αντίστοιχη γνώση για τη διαχείριση του περιστατικού».

«Δεν με ενδιαφέρει αν θα έρθει κάποιος διακοπές στην Αράχωβα»

Πριν από λίγα 24ωρα, ξεκίνησε η διαδικτυακή καμπάνια #cancelArachova, με τον κόσμο να καλεί τους επισκέπτες να μην πάνε στην Αράχωβα για διακοπές.

Ο δήμαρχος σχολίασε σχετικά: «Όσον αφορά στο #cancelArachova ούτε που μας ενδιαφέρει αν θα έρθει κάποιος στη Αράχωβα ή όχι, μας ενδιαφέρει η ασφάλειά μας. Δεν με ενδιαφέρει αν θα έρθει κάποιος στην Αράχωβα αυτή τη στιγμή για διακοπές, με ενδιαφέρει η ασφάλειά μας. Υπήρξε ανθρωποφαγία στην υπόθεση. Η νόμιμη γνωμάτευση είναι του ιδιοκτήτη. Αυτή που πρέπει να μιλήσει είναι η αστυνομία».

Σχετικά Άρθρα