Χρηστίδης: Η παρουσία της Αστυνομίας στα γήπεδα δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα 

 Χρηστίδης: Η παρουσία της Αστυνομίας στα γήπεδα δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα 

Στον τραυματισμό του αστυνομικού από χούλιγκανς οι οποίοι εκτόξευσαν εναντίον του ναυτική φωτοβολίδα, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», αναφέρθηκε κατά τη σημερινή του τοποθέτηση ο Παύλος Χρηστίδης στη Βουλή.

Στέλνοντας αρχικά «ολόψυχες ευχές» ώστε αυτός ο άνθρωπος ο οποίος «χειρουργήθηκε χθες το βράδυ, να ξεπεράσει αυτό το τεράστιο ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζει», συνέχισε λέγοντας: «Προκύπτει ένα ζήτημα το οποίο είναι αν η Αστυνομία και η παρουσία της στα γήπεδα, λύνει το ζήτημα. Η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας και μετά από τα τραγικά περιστατικά, τα οποία έχουμε δει τον τελευταίο χρόνο και στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Θεσσαλονίκη, δείχνει ότι δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα».

Η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη:

«Πρέπει να πούμε κάτι με πολύ σαφή τρόπο: για όλους μας, οι ολόψυχες ευχές, είναι αυτός ο άνθρωπος ο οποίος χειρουργήθηκε χθες το βράδυ, να ξεπεράσει αυτό το τεράστιο ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζει. Μια φωτοβολίδα η οποία καρφώθηκε σε μια αρτηρία, στο πόδι του. Δεν υπάρχει άλλη συζήτηση, θέλουμε να γίνει καλά, να το ξεπεράσει και να ηρεμήσει και αυτός και η οικογένειά του και οι συνάδερφοί του. Όμως, προκύπτει ένα ζήτημα: το ζήτημα το οποίο προκύπτει, είναι αν η Αστυνομία και η παρουσία της στα γήπεδα, λύνει το ζήτημα. Διότι δεν είναι η πρώτη φορά κύριε πρόεδρε, που έχουμε δει περιστατικά στα οποία η κυβέρνηση, επιλέγει πρακτικές οι οποίες είναι διαρκώς απέναντι στις διεθνείς πρακτικές. Η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας και μετά από τα τραγικά περιστατικά, τα οποία έχουμε δει τον τελευταίο χρόνο και στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Θεσσαλονίκη, δείχνει ότι δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα. Επομένως, εδώ πρέπει να σταθούν όλοι -και ειδικά η κυβέρνηση- μπροστά στις ευθύνες της, να αναλάβει τον ρόλο τον οποίον έχει και να καταλάβει, ότι η παρουσία εκεί των Δυνάμεων Ασφαλείας, δεν είναι κάτι το οποίο κατευνάζει ή αντιμετωπίζει τα βαθιά προβλήματα βίας, τα οποία έχουμε στα ελληνικά γήπεδα».

Σχετικά Άρθρα