Ρέντη: Ώρες αγωνίας για τον αστυνομικό – Παραμένει σε τεχνητή καταστολή – Στην Αθήνα οι γονείς του (vid)

 Ρέντη: Ώρες αγωνίας για τον αστυνομικό – Παραμένει σε τεχνητή καταστολή – Στην Αθήνα οι γονείς του (vid)

Στην Αθήνα βρίσκονται οι γονείς του αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα στα επεισόδια στο Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης. Οι γονείς του 31χρονου μεταφέρθηκαν από τη Θεσσαλονίκη, με περιπολικό, συνοδεία ψυχολόγου. Την ίδια ώρα, σοκαρισμένοι δηλώνουν οι γείτονες του αστυνομικού, στην περιοχή που βρίσκεται το πατρικό σπίτι του στη Θεσσαλονίκη. Γνωστή της οικογένειας του νεαρού αστυνομικού μιλάει στην τοπική ιστοσελίδα thesstoday.gr και περιγράφει τις πρώτες στιγμές αφότου οι γονείς του πληροφορήθηκαν τον σοβαρό τραυματισμό του γιου τους.

«Χθες το βράδυ οι γονείς φύγανε αλαφιασμένοι μέσα στη βροχή. Η μητέρα ήταν πολύ ταραγμένη. Τρία χρόνια που την ξέρω πρώτη φορά την είδα έτσι» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

«Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί ήσυχο και καλό. Και αυτός και οι γονείς του. Από το πρωί όλοι στη γειτονιά δεν μπορούμε να συνέλθουμε. Έχουμε σοκαριστεί με αυτό το κακό που συνέβη. Τον βλέπαμε όταν έρχονταν με άδεια να δει τους γονείς του στο πατρικό του» καταλήγει η ίδια.

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας έχοντας δίπλα του την οικογένειά του.

Ο 31χρονος αστυνομικός είναι από τη Θεσσαλονίκηπαντρεμένος χωρίς παιδιά. Είχε έρθει στην Αθήνα όπου υπηρετεί στην 535 διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν «ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών  φαρμάκων.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν τονίζεται πως σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση.

Η στιγμή της διακομιδής του 31χρονου αστυνομικού στο νοσοκομείο

Βίντεο ντοκουμέντο παρουσίασε το Open από τη στιγμή που το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματία αστυνομικό και με όση περισσότερη ταχύτητα μπορούσε τον μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Οικονόμου: Κάποιοι κάνουν αχρεία απόπειρα απόδοσης ευθυνών στην ΕΛΑΣ

Ο Γιάννης Οικονόμου σε ανακοίνωσή του καταφέρεται εναντίον όσων κάνουν «αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., και ενώ ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ χαροπαλεύει μετά τα χθεσινά επεισόδια στου Ρέντη. Ο ίδιος, εκφράζει την πλήρη στήριξή του στην Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Μετά τη δολοφονική απόπειρα κατά του 31χρονου αστυνομικού, και ενώ όλη η Ελλάδα προσεύχεται για τη ζωή του, επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα.

Με αναφορές, μάλιστα, σε σκοτεινές και περίεργες εποχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει συστηματικά τη δουλειά της, με σεβασμό στα προβλεπόμενα από τον νόμο, ώστε να εντοπίσει τον ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό.

Στην προσπάθειά της αυτή έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου και τη στήριξή μου. Οι στιγμές επιβάλλουν τον σεβασμό στο έργο των Αρχών και την ομόθυμη στήριξη της κοινωνίας, τόσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο και για να μην κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι με δολοφονική διάθεση.

Κάθε άλλη ενέργεια δυσχεραίνει και υπονομεύει το έργο των Αρχών της Πολιτείας μας και είναι σε ριζική αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά Άρθρα