Κομισιόν για επίσκεψη Ερντογάν: “Πολύ καλό σημάδι, βήμα προς θετική κατεύθυνση”

 Κομισιόν για επίσκεψη Ερντογάν: “Πολύ καλό σημάδι, βήμα προς θετική κατεύθυνση”

«Ως ένα βήμα προς θετική κατεύθυνση» χαρακτήρισε η Κομισιόν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο σε δήλωσή του στην ΕΡΤ για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, τόνισε πως «εναπόκειται φυσικά στα κράτη- μέλη να διαχειρίζονται τις σχέσεις τους με εξωτερικούς εταίρους και ιδιαίτερα με τους γείτονες. Αλλά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πάντα πολύ θετικό να βλέπει κανείς να υπάρχει πρόοδος στις σχέσεις καλής γειτονίας».

«Όσον αφορά στη σχέση της ΕΕ με την Τουρκία, ένα από τα προβληματικά σημεία μέχρι πολύ πρόσφατα ήταν η συμπεριφορά της Άγκυρας προς τη γειτονία της, ειδικά προς τους γείτονες που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εννοώντας την Κύπρο και την Ελλάδα. Αυτό που λέγαμε από το 2020 για τη σχέση της ΕΕ με την Τουρκία περιελάμβανε επίσης τη βελτίωση και τον σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας θεώρηση για την Ελλάδα ή την βίζα με την Τουρκία» πρόσθεσε.

«Επομένως, σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ θετικό να βλέπουμε τι συνέβη στην Αθήνα μεταξύ των ηγετών της Ελλάδας και της Τουρκίας και είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Είναι ένα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση. Και φυσικά για την ΕΕ, αυτό που έχει σημασία να δούμε είναι η πρακτική εφαρμογή που στην ουσία να δούμε αποκλιμάκωση, συμφιλίωση και συνεργασία με βάση τις αρχές του σεβασμού και των σχέσεων καλής γειτονίας» συμπλήρωσε ο Στάνο.

Σχετικά Άρθρα