Κολωνός: Σε αίθουσα του Εφετείου μεταφέρεται η δίκη των 26 κατηγορούμενων για την υπόθεση βιασμού 12χρονης

 Κολωνός: Σε αίθουσα του Εφετείου μεταφέρεται η δίκη των 26 κατηγορούμενων για την υπόθεση βιασμού 12χρονης

Σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών θα διεξαχθεί η δίκη των 26 κατηγορούμενων στην υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό. Η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου 2024 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, που εδρεύει σε κτήριο του Πρωτοδικείου επί της οδού Δέγλερη.

Όμως, λόγω του μεγάλου αριθμού των διαδίκων με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, η δίκη, εκτός της πρώτης συνεδρίασης, θα μεταφερθεί σε αίθουσα που βρίσκεται στο ισόγειο του Εφετείου επί της οδού Λουκάρεως. Και αυτό γιατί κρίθηκε ότι διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκδίκαση μιας πολυπρόσωπης δίκης, με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, καθώς και συνηγόρων.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται η μητέρα της 12χρονης και ο 54χρονος ιδιοκτήτης mini market.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για βιασμό, μαστροπεία, παιδική πορνογραφία και παράνομη οπλοκατοχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η ανακριτική έρευνα και οδήγησαν στην παραπομπή του, ο 54χρονος φέρεται να βίαζε κατ’ επανάληψη το κοριτσάκι από τον Απρίλιο του 2022 έως τον Αύγουστο του ίδιου έτους στην αποθήκη της επιχείρησής του.

Κολωνός: Στις 8 Ιανουαρίου η δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της 12χρονης

Εκφόβιζε την ανήλικη, επιδεικνύοντας το όπλο που κατείχε παράνομα και ένα μαχαίρι, και την υποχρέωνε σε γενετήσιες πράξεις μαζί του. Επιπλέον, τη βιντεοσκοπούσε και τη φωτογράφιζε και στη συνέχεια έστελνε μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών το υλικό σε υποψήφιους πελάτες. Σύμφωνα με την κατηγορία την εξώθησε στην πορνεία περισσότερες από έντεκα φορές σε πελάτες του mini market, ενώ την πήγαινε και σε οίκο ανοχής κανονίζοντας ραντεβού με πέντε άνδρες κάθε φορά, με αντάλλαγμα 50 ευρώ.

Η μητέρα της 12χρονης, παρά το ότι το κοριτσάκι και τα αδέλφια του επιμένουν ότι είναι αθώα, για τους δικαστές του συμβουλίου πλημμελειοδικών, όχι μόνο γνώριζε, αλλά εκμεταλλευόταν και η ίδια το παιδί της.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα «εξώθησε την ανήλικη κόρη της στην πορνεία, επίσης υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία αυτής, προτρέποντας και εξαναγκάζοντάς την, αλλά και δημιουργώντας με πράξεις και παραλείψεις τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις για τη συνέχιση της εν λόγω κατάστασης, ήτοι με να την προτρέπει ευθέως, αλλά να της ζητά συνεχώς και επιτακτικά να ανευρίσκει χρήματα για την καθημερινή διαβίωση της οικογένειας, χωρίς να ελέγχει την προέλευσή τους και να της επιτρέπει να απουσιάζει μεγάλα χρονικά διαστήματα από την οικία της παρά το νεαρό της ηλικίας της, την προέτρεψε και τη διευκόλυνε να συνευρίσκεται ερωτικά με διάφορους άνδρες».

Σύμφωνα με το έγγραφο παραπομπής σε δίκη, η 38χρονη κατηγορούμενη γνώριζε για τουλάχιστον πέντε πελάτες της ανήλικης κόρης της. Εν γνώσει της κλείνονταν κάποια από τα ραντεβού, ελάμβανε χρήματα από πελάτες, έστελνε πορνογραφικό υλικό έναντι αμοιβής, ενώ όταν υπήρξε καταγγελία στις αρχές από τη θεία της 12χρονης, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, ζητούσε χρήματα από τον 54χρονο για να μην αποκαλύψει τι έκανε στο παιδί της.

Σχετικά Άρθρα