“Εμπάργκο” ήταν… και πέρασε – Διευκρινίσεις μετά τη δυσφορία στελεχών στην ΠΓ για την απαγόρευση στη Νέα Αριστερά – Αντιδράσεις και για το Ευρωψηφοδέλτιο

 “Εμπάργκο” ήταν… και πέρασε – Διευκρινίσεις μετά τη δυσφορία στελεχών στην ΠΓ για την απαγόρευση στη Νέα Αριστερά – Αντιδράσεις και για το Ευρωψηφοδέλτιο

Κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αρκετά κορυφαία στελέχη δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για την απαγόρευση κοινής παρουσίας σε τηλεοπτικά πάνελ με στελέχη της “Νέας Αριστεράς”. Όπως εκτιμούν μέσα από τέτοιες πρακτικές ενισχύεται η η πολιτική απομόνωση και η εσωστρέφεια. Πολύ περισσότερο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε επιλέξει «απαγορευτικό» στο παρελθόν μόνο κατά της Χρυσής Αυγής.

Διευκρινίσεις φέρεται να έδωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, επισημαίνοντας πως το «διοικητικό μέτρο» αφορά στην παρουσία man to man εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και της Νέας Αριστεράς και όχι στην περίπτωση – που είναι και η συνηθέστερη- να υπάρχουν στα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών εκπρόσωποι σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Παρά το γεγονός ότι πρακτικά το «εμπάργκο» αποσύρθηκε ωστόσο οι διαρκείς αιφνιδιασμόί έχουν δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στα στελέχη του κομματικού οργάνου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να “ηρεμήσει τα πνεύματα” ανέφερε χαρακτηριστικά πως «κρατάμε το λόγο μας» ως προς τη διεξαγωγή του Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο τοποθετείται στις 23-25 Φεβρουαρίου. Στόχος το επικείμενο συνέδριο να αποτελέσει «ένα Συνέδριο συσπείρωσης, επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης, που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα».

  • Η Κουμουνδούρου επιταχύνει την προσυνεδριακή διαδικασία καθώς εντός του Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές για τα Συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών, τις Νομαρχιακές Επιτροπές, όπως και εκλογή Συνέδρων, σε αντίθεση με την εκλογή από τη βάση της νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα λάβει χώρα μετά τις Ευρωεκλογές, όπως ζήτησαν χθες σχεδόν όλοι οι παλιοί «Προεδρικοί».

Στη συνεδρίαση της ΚΕ το Σαββατοκύριακο θα συζητηθεί και το θέμα των προκριματικών εκλογών για το Ευρωψηφοδέλτιο με τις πληροφορίες να αναφέρουν πώς ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, εξέφρασε τον προβληματισμό του καθώς οι εκλογές θα λάβουν χώρα με σταυρό προτίμησης και όχι με λίστα. Από πλευράς του, ο Διονύσης Τεμπονέρας χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη ότι γίνεται το συνέδριο, δεν ήταν δεδομένο μέχρι σήμερα», σημειώνοντας πως χρειάζονται να διευκρινιστούν οι όροι διεξαγωγής, Ακόμη, πρόσθεσε ότι αυτό είναι «ευκαιρία για ιδεολογική, προγραμματική και οργανωτική επανεκκίνηση (κατάθεση ιδεολογικοπολιτικής πλατφόρμα εξουσίας)». Επιπλέον, ο κ. Τεμπονέρας τόνισε πως θα πρέπει να είναι ένα «συνέδριο προς τα έξω όχι, συνέδριο εσωτερικών συσχετισμών και να φύγουμε από την παγίδα των τάσεων». Τέλος, «το συνέδριο πρέπει να είναι και καταστατικό, κατέληξε.

Επίσης κατά τη διάρκεια της ΚΕ και προφανώς και στο Συνέδριο θα τεθεί και η πολιτική των ευρύτερων πολιτικών συμμαχιών. Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη προοδευτική πολιτική δύναμη που μπορεί να προσφέρει μία προοδευτική κυβερνητική διέξοδο για την κοινωνία και που έχει αποδείξει και σε κυβερνητικούς ρόλους ότι μπορεί να το κάνει».

Σχετικά Άρθρα