Εγκρίθηκε η αίτηση για βίζα 7 ημερών στα ελληνικά νησιά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 Εγκρίθηκε η αίτηση για βίζα 7 ημερών στα ελληνικά νησιά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Ονσού Κετσέλι ανέφερε ότι η μελέτη των ελληνικών αρχών για την εφαρμογή της «βίζας μιας εβδομάδας για τους Τούρκους τουρίστες στα ελληνικά νησιά» εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι ετοιμάζεται σχετικός κανονισμός από τις ελληνικές αρχές.

Ο Εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ δήλωσε επίσης ότι οι ελληνικές αρχές τους ενημέρωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την εφαρμογή βίζας μίας μόνο εισόδου με ισχύ 7 ημερών για τουριστικά ταξίδια Τούρκων πολιτών σε 10 ελληνικά νησιά και ότι ο σχετικός κανονισμός ετοιμάζεται από τις ελληνικές αρχές.

Εξηγώντας ότι περιμένουν την επίσημη κοινοποίηση της αίτησης, ο κ. Κετσέλι δήλωσε ότι «το θέμα αυτό βρίσκεται εδώ και καιρό στα σκαριά. Οι διαπραγματεύσεις μας με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται προκειμένου να αναπτυχθούν οι απαραίτητες υποδομές, όπως ο τελωνειακός και διαβατηριακός έλεγχος στα νησιά που θα συμπεριληφθούν στην αίτηση και να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες μας δεν θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες κατά την είσοδο και την έξοδο από τα νησιά».

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Αθήνα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «όσον αφορά τη συνεπή υποστήριξη της Ελλάδας στη διαδικασία ένταξης [της Τουρκίας] στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), η χώρα μας υποστηρίζει τη διευκόλυνση της βίζας [για τους Τούρκους πολίτες] στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, ώστε οι νέες γενιές της Τουρκίας, οι επιστήμονες, οι επιχειρηματίες, οι φοιτητές να μπορούν να δημιουργήσουν στενότερους δεσμούς με την Ευρώπη. Επιπλέον, η Ελλάδα ζήτησε και έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη δυνατότητα για τους Τούρκους πολίτες και τις οικογένειές τους να επισκέπτονται τα 10 νησιά μας 7 ημέρες την εβδομάδα, όλο το χρόνο».

Σχετικά Άρθρα