Συναγερμός: Ραδιενεργά απόβλητα σε απορριματοφόρα σε Ναύπλιο, Επίδαυρο και Λουτράκι

 Συναγερμός: Ραδιενεργά απόβλητα σε απορριματοφόρα σε Ναύπλιο, Επίδαυρο και Λουτράκι

Ραδιενεργά απόβλητα, στο φορτίο απορριμματοφόρων απ’ τους δήμους Ναυπλιέων, Επιδαύρου και Λουτρακίου, ανιχνεύτηκαν πρόσφατα από τα ειδικά συστήματα ανίχνευσης της εταιρείας διαχείρισης των απορριμμάτων. Η ανίχνευση έγινε στον σταθμό μεταφόρτωσης της Νέας Κίου Αργολίδας, ως προς τον πρώτο δήμο και στη Μονάδα επεξεργασίας της Παλαιόχουνης Αρκαδίας, όσον αφορά στους δύο υπόλοιπους δήμους.

Η εταιρεία, ενημέρωσε την Περιφέρεια για τα συμβάντα αυτά. Η εταιρεία δεν επέτρεψε να διατεθεί στις εγκαταστάσεις της, το σύνολο των απορριμμάτων στα εν λόγω απορριμματοφόρα.

Κάλεσε, δε, τους δήμους αυτούς, να φροντίσουν για την ομαλή διάθεση των αποβλήτων, προσκομίζοντας στη συνέχεια και την σχετική βεβαίωση απ’ την κατά νόμο αρμόδια εταιρεία, συλλογής τέτοιου είδους αποβλήτων.

Όπως ενημέρωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει ήδη γνωστοποιηθεί το γεγονός και στην Αστυνομία. Οι δήμοι, θα πρέπει να εφοδιαστούν τους ειδικούς μετρητές, ώστε να ανιχνεύουν έγκαιρα το συγκεκριμένο είδος αποβλήτων, ώστε να μην καταλήγουν αυτά στα απορριμματοφόρα.

ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα