Βαθαίνει το χάσμα ΣΥΡΙΖΑ- Νέας Αριστεράς: Εντολή σε βουλευτές να μην συμμετέχουν σε πάνελ με τους αποχωρήσαντες

 Βαθαίνει το χάσμα ΣΥΡΙΖΑ- Νέας Αριστεράς: Εντολή σε βουλευτές να μην συμμετέχουν σε πάνελ με τους αποχωρήσαντες

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως έχει δοθεί εντολή από την Κουμουνδούρου στα στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να μην εμφανίζονται στις ίδιες τηλεοπτικές εκπομπές με μέλη της «Νέας Αριστεράς».

Η αρχή έγινε απόψε (06/12), στη συχνότητα του ONE. Στην εκπομπή επρόκειτο να εμφανιστεί ο βουλευτής Κιλκίς με τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη. Ο λόγος ήταν η παρουσία του Πάνου Σκουρλέτη στην εκπομπή.

Χθες λοιπόν, στην εκπομπή «One Talk» με τον Τάκη Χατζή στο One Channel, θα συμμετείχε και ο βουλευτής Κιλκίς με τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς. Αλλά, αυτός, τελευταία στιγμή αρνήθηκε, επειδή στην εκπομπή βρισκόταν και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, μίλησε με τον Τάκη Χατζή να μας πληροφορήσει τι ακριβώς συνέβη. Όπως μου είπε, του απάντησαν ευθέως από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποτελεί απόφαση του κόμματος (από την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα) να μη συζητούν με βουλευτές και στελέχη της Νέας Αριστεράς. Θέτουν όρο στις τηλεοπτικές εκπομπές να μην καλούν ανθρώπους της Νέας Αριστεράς. Και αν δεν θα εισακούονται, δεν θα πηγαίνουν αυτοί. Αδιανόητα πράγματα. Τι φοβούνται άραγε στον ΣΥΡΙΖΑ και βάζουν τέτοιου είδους απαγορευτικά στη Νέα Αριστερά;  

Η “οδηγία” της Κουμουνδούρου, αν μη τι άλλο, εδραιώνει εχθρικό κλίμα έναντι της “Νέας Αριστεράς”, σε αντίθεση, μάλιστα, με την προτροπή του Αλέξη Τσίπρα που είπε από την Ρώμη ότι οι προοδευτικές δυνάμεις (που προήλθαν από διασπάσεις) στην Ιταλία, τουλάχιστον ασκούν αντιπολίτευση στην Μελόνι αντί να ανταλλάσσουν φίλια πυρά. Προσώρας, από την πλευρά όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κρατούνται σχετικά χαμηλοί τόνοι.

Σχετικά Άρθρα