Λας Βέγκας: Kαθηγητής αυτός που σκότωσε τρία άτομα – Είχαν απορρίψει αίτησή του στο πανεπιστήμιο

 Λας Βέγκας: Kαθηγητής αυτός που σκότωσε τρία άτομα – Είχαν απορρίψει αίτησή του στο πανεπιστήμιο

Ακόμα ένα αιματηρό περιστατικό πυροβολισμών μετρούν οι ΗΠΑ μετά την επίθεση ενός άνδρα σε πανεπιστημιούπολη του Λας Βέγκας που σκόυωσε τρεις ανθρώπους προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και πρόκειται για τον Αντονι Πολίτο, 67 ετών καθηγητής ο οποίος σύμφωνα με την New York Post είχε υποβάλλει αίτηση για να εργαστεί στο Πανεπιστήμιο του Λας Βέγκας πριν εξαπολύσει την αιματηρή του επίθεση. Το αίτημά του όμως είχε απορριφθεί.

Η επίθεση του 67χρονου ξεκίνησε στο κτίριο Beam Hall του Πανεπιστημίου του Λας Βέγκας, που στεγάζει τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, γύρω στις 11.45 π.μ. Η αστυνομία ζήτησε σχεδόν αμέσως να φύγουν εσπευσμένα οι πάντες από την πανεπιστημιούπολη, περίπου δυο χιλιόμετρα από την περίφημη «strip», την αρτηρία όπου λειτουργούν αρκετά καζίνο.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο κτίριο βρήκαν τρία άτομα νεκρά. Ακόμη ένα άτομο μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένο στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αφού η αστυνομία χαρακτήρισε την επίθεση λήξασα, το πρυτανείο ζήτησε οι πάντες να μείνουν «κλεισμένοι μέσα» ώστε οι άνδρες της να μπορέσουν να αδειάσουν τα κτίρια «ένα προς ένα», ενώ ακύρωσε το σύνολο των μαθημάτων που επρόκειτο να παραδοθούν και άλλες δραστηριότητες.

«Αυτό σκοτείνιασε την πανεπιστημιούπολη» και «τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε μάχη και να το ξεπεράσουμε αυτό κι είναι απλά θλιβερό», είπε φοιτητής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού KSNV.

Ο Πολίτο δήλωνε πως είναι «Ημι-συνταξιούχος καθηγητής Πανεπιστημίου» με έδρα το Λας Βέγκας και παρακολούθησε προπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Radford στη Βιρτζίνια, όπου αποφοίτησε με διπλή κατεύθυνση στα Μαθηματικά και τη Στατιστική πριν αποκτήσει το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Duke και ολοκληρώσει το διδακτορικό του στη Φιλοσοφία. στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας.

Υπηρέτησε ως επισκέπτης καθηγητής για 15 και μισό χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Καρολίνας από τον Αύγουστο του 2001 έως τον Ιανουάριο του 2017.

«Τα μεγαλύτερα δώρα και συμπεράσματα που έχω από τα πολλά χρόνια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι τα πολλά ευγενικά και θετικά σχόλια των φοιτητών σχετικά με τη διδακτική μου διάθεση απέναντί ​​τους», αναφέρει ο λογαριασμός στο LinkedIn.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Άρθρα