Θάνατος ηλικιωμένης σε γηροκομείο στο Ηράκλειο: Αναζητούν τις κάμερες για το ποιος έβαλε το καθαριστικό στο χώρο με τα νερά

 Θάνατος ηλικιωμένης σε γηροκομείο στο Ηράκλειο: Αναζητούν τις κάμερες για το ποιος έβαλε το καθαριστικό στο χώρο με τα νερά

Σε κάμερα ασφαλείας φαίνεται πως έχει καταγραφεί το περιστατικό με την 92χρονη φιλοξενούμενη σε οίκο ευγηρίας, στο Ηράκλειο Κρήτης, στην οποία αντί για νερό έδωσαν καθαριστικό, με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να πεθάνει.

Η 92χρονη ήπιε από το μπουκάλι που της έδωσε η 23χρονη νοσηλεύτρια για να πάρει τα φάρμακα της. Φέρεται να έπινε σταδιακά για σχεδόν μισή ώρα μέχρι που άρχισε να δυσφορεί, να βήχει και να βγάζει αφρούς, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Η ηλικιωμένη λόγω βαριάς μορφής άνοιας φαίνεται πως δεν μπορούσε να αντιληφθεί πως αυτό που έπινε δεν ήταν νερό.

Οι αστυνομικές αρχές, μετά και την εισαγγελική παρέμβαση, αναζητούν από τις κάμερες ασφαλείας τον υπαίτιο που τοποθέτησε, πιθανώς από λάθος, το πλαστικό μπουκάλι με το καθαριστικό, στο ντουλάπι με τα μπουκάλια νερού και τα ποτήρια.

Ο χώρος που βρίσκεται το ντουλάπι και χρησιμοποιείται από τους νοσηλευτές, δεν διαθέτει κάμερα ασφαλείας, ωστόσο, στην είσοδο του χώρου αυτού φαίνεται καθαρά κάμερα που είναι εγκατεστημένη σε κοινόχρηστο χώρο της δομής.

Οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τα αρχεία, την ώρα που η οικογένεια της ηλικιωμένης αναμένει, το ιατροδικαστικό πόρισμα ώστε να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Σχετικά Άρθρα