Βενετία: Τουρίστες πέφτουν στο νερό μετά την ανατροπή γόνδολας – Τους έκαψαν οι… selfies (vid)

 Βενετία: Τουρίστες πέφτουν στο νερό μετά την ανατροπή γόνδολας – Τους έκαψαν οι… selfies (vid)

Ομάδα τουριστών έπεσε σε ένα σκοτεινό, κρύο κανάλι στη Βενετία, όταν η γόνδολα στην οποία επέβαιναν ανατράπηκε, αφού δεν άκουσαν την εντολή να σταματήσουν να βγάζουν selfies και να καθίσουν. Ο γονδολιέρης, ο οποίος είχε επιχειρήσει έναν δύσκολο ελιγμό καθώς πλοηγούσε το σκάφος κάτω από μια γέφυρα κοντά στην περιοχή της πλατείας του Αγίου Μάρκου, κατέληξε επίσης στο νερό προτού σπεύσει να σώσει τους επιβάτες του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η ομάδα από την Κίνα είχε μετακινηθεί γύρω από τη γόνδολα και έβγαζε selfies με φόντο τα διάσημα αξιοθέατα της πόλης της λιμνοθάλασσας, όταν συνέβη το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο και κοινοποιήθηκε ευρέως στο διαδίκτυο.

Ο ελιγμός του γονδολιέρη κάτω από τη γέφυρα απαιτούσε τη μέγιστη δυνατή ισορροπία του βάρους επί του σκάφους, αλλά οι επιβάτες φέρονται να αγνόησαν τις εντολές του να καθίσουν και αντ’ αυτού συνέχισαν να σηκώνονται και να βγάζουν φωτογραφίες, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το σκάφος.

Μια ανάρτηση στη σελίδα στο Instagram του Venezia Non e Disneyland (Η Βενετία δεν είναι Disneyland), ενός λογαριασμού που δημιουργήθηκε από νεαρούς Βενετσιάνους για να καταγράφει τα ατυχήματα των τουριστών στην πόλη, ανέφερε ότι η ομάδα μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο και της παρασχέθηκε “φιλοξενία και ζεστασιά” στο κοντινό θέατρο La Fenice.

Σχετικά Άρθρα