Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες – Κινητοποίηση στα Χανιά

 Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες – Κινητοποίηση στα Χανιά

Σε κινητοποίηση με τρακτέρ στον Κόμβο Πλατυκάμπου, την επόμενη Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, προχωρούν οι πλημμυροπαθείς αγρότες της Λάρισας. Το παραπάνω αποφασίστηκε μετά τη σύσκεψη που έλαβε χώρα στη Νίκαια, στην οποία ήταν μαζική η συμμετοχή των αγροτών από τα χωριά του νομού.

Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση, τρεις μήνες μετά τις πλημμύρες «ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει και τηρηθεί από τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης και υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων στήριξης, στο χρονοδιάγραμμα και τα έργα που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποστράγγιση των πλημμυρισμένων χωραφιών στην πρώην λίμνη Κάρλα, για τις αποζημιώσεις και αναπλήρωση του εισοδήματος». 

Οι αγρότες υπογραμμίζουν ότι «μόνο με τον οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να πιέσουμε και να δημιουργήσουμε συνθήκες για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας», προσθέτοντας ότι «είναι μονόδρομος η αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας».

Ταυτόχρονα, ζητούν συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, αναμένοντας από αυτό «συγκεκριμένες απαντήσεις» στα ζητήματα που θέτουν. Τέλος, καλούν σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη, καθώς και σε κοινό αγώνα, τις κοινωνικές ομάδες και τους φορείς του νομού.

Κινητοποιήσεις στα Χανιά

Στην Αντιπεριφέρεια Χανίων συγκεντρώθηκαν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτυρόμενοι για τις μειωμένες επιδοτήσεις και το υψηλό κόστος παραγωγής.

Στους δρόμους οι αγρότες των Χανίων

”Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση και εάν δεν πάρει η κυβέρνηση να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα του χρόνου θα υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, διότι δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδά μας», τόνισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης.

Στους δρόμους οι αγρότες των Χανίων

 Ζητούν αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, και αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς. Επίσης μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Οι αγρότες δεν απέκλεισαν συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Σχετικά Άρθρα