Αράχωβα: Έγινε η εκταφή του Ολιβερ – Ηταν θαμμένος σε πλαγιά βουνού

 Αράχωβα: Έγινε η εκταφή του Ολιβερ – Ηταν θαμμένος σε πλαγιά βουνού

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση βασανισμού του Όλιβερ στην Αράχωβα, καθώς όπως έγινε γνωστό, ολοκληρώθηκε η εκταφή του αδικοχαμένου χάσκι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ζώο που κακοποιήθηκε βάναυσα μέχρι θανάτου, ήταν θαμμένο σε πλαγιά βουνού, μέσα σε σακούλα, όχι όμως βαθιά στο έδαφος.

Οι Αρχές συνέλεξαν οστά και μέρος του σώματος του χάσκι προκειμένου να εξεταστούν περεταίρω, ώστε να διαπιστωθεί τι πραγματικά συνέβη. Συγκεκριμένα, η σορός του σκυλιού θα μεταφερθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να γίνει ενδελεχής εξέταση.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως κλιμάκιο Ασφάλειας Αττικής που ασχολείται με ανθρωποκτονίες έφτασε στην Αράχωβα, με σκοπό να ερευνήσει διεξοδικά την υπόθεση του Όλιβερ και να εντοπίσει τον δράστη.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος κανενός για την κακοποίηση του ζώου, ενώ η προσπάθεια συλλογής υλικού από τις κάμερες ασφαλείας δεν έχει μέχρι στιγμής αποδώσει καρπούς. Αν και υπάρχει υλικό, δεν έχει βρεθεί καρέ που θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνα για να εντοπιστεί ο δράστης, οι δράστες, ή το πού κατευθύνθηκε το σκυλί, και τελικά τι του συνέβη.

Κάτοικοι της Αράχωβας αναφέρουν ενδεικτικά ότι, το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν η περιοχή γέμισε από επισκέπτες, υπήρχε μόνο ένας αστυνομικός να ρυθμίζει το κυκλοφοριακό κομφούζιο που είχε δημιουργηθεί από τα πολλά αυτοκίνητα, με τον κόσμο να τον «αποθεώνει» περιπαικτικά για την προσπάθεια που κατέβαλε. Αυτόπτες μάρτυρες εξηγούν ότι ο αστυνομικός ήταν μόνος του και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Όπως λένε αστυνομικές πηγές, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με την υπόθεση της κακοποίησης του χάσκι, εκδόθηκε μία διαταγή από την ΕΛ.ΑΣ. με την οποία καλείται όποιος αστυνομικός το επιθυμεί, να πάρει απόσπαση για την Αράχωβα.

Πού εστιάζονται οι έρευνες

Με δεδομένο ότι οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι κακοποιητές ζώων είναι άτομα με ροπή στο έγκλημα, οι αστυνομικοί αναζητούν άτομα με ποινικό παρελθόν και συγκεκριμένα με παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας, σε μία προσπάθεια να σχηματιστεί ένας πρώτος κύκλος εν δυνάμει υπόπτων.

Ο δράστης ή οι δράστες σε περίπτωση σύλληψης θα είναι αντιμέτωποι με ποινή κάθειρξης έως και 10 χρόνια και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ. Πρόκειται για το νόμο 4830/2021, ο οποίος προβλέπει ότι ο βασανισμός ζώου και η εσκεμμένη πρόκληση πόνου είναι κακούργημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως.

Σχετικά Άρθρα